Palju tekitas poleemikat Tšehhi juhendaja Miguel Angel Falasca Fernandezi otsus kasutada kuni kolmanda geimi keskpaigani vahetusmehi. Kahtlemata olid makedoonlased väga pettunud, kuna nüüd sai Eesti kerge võidu ning nemad langesid kolmandaks.

Endine Eesti koondislane Raimo Pajusalu selles midagi imelikku ei näe. „Igal koondisel on valiksarjas vaid üks eesmärk – jõuda edasi. Mängijad kuuluvad profiklubidesse, hooaeg on kohe algamas, neid kasutatakse täpselt nii palju, kui vaja on. See on täiesti normaalne käitumine,“ selgitas Pajusalu, kes rõhutas, et Tšehhi on hea võrkpalliriik ning koondises nõrku mehi ei olegi. „Need, kes täna mängisid, on kõik mängumehed. See võit tuli ikka ise võtta, mingi kingitus see ei olnud.“

Eesti koondise eelmine peatreener Avo Keel päris sama meelt ei olnud, kuid nõustus, et võit tuli ise välja teenida. „Täna oli vastas teine ešelon, sellest pidimegi üle olema. Muidugi oleks võinud võita ka Rumeeniat ja Makedooniat nagu esimesel alagrupiturniiril, aga alati ei tule välja. Teise koosseisu vastu mängides varitseb alati oht, et platsile saanud mehed tahavad end kangesti tõestada,“ rääkis Keel, kes meenutas, et on ka ise saatnud joonelt vahetusmängijad platsile, niipea kui finaalturniirile pääs on tagatud. See juhtus 2010. aastal Hollandiga play-off’is heideldes. Samamoodi käitus ka tänane treener Gheorghe Cretu viis aastat hiljem Rootsiga kohtudes.

„Vahet pole, mis moodi see tuli, tähtis on lõpptulemus ja see, et teekond jätkub,“ märkis Keel. „Võitjate üle kohut ei mõisteta,“ lisas Pajusalu, kes oli enne otsustavat mängu ühenduses koondise kapteni Kert Toobaliga. „Tõdesime, et seis on nii s**t, nagu vähegi olla saab. Aga kuni on väiksemgi lootus, tuleb minna ja panna."

Pajusalu usub, et Eesti suudab Lätile hambaid näidata. "Valikturniiril mängisime mingil põhjusel alla oma võimete. Usun, et tänane mäng ja sellisest olukorrast väljatulek annab emotsionaalselt väga palju juurde ning Läti vastu näeme juba hoopis teisest puust Eestit," kõneles Pajusalu.