Järvamaa Võrkpalliklubi kaotas täna koduväljakul Rakverele 1:3. Pärnu Võrkpalliklubi alistas Flamingo Volley-SM Taurase 3:1.

Selver spurtis avageimis Tartu vastu esimeseks tehniliseks mõttepausiks ette 8:3 ja hoidis geimis pidevalt liidriohje ka pärast seda. Mängumeeste punktideks jõudis aga Tartu mängu tagasi ja evis 24:23 seisul ka geimpalli, kirjutab volley.ee. Diagonaalründaja Taavi Nõmmistu ründelöök maandus aga audis ja võõrustajad näpsasid kaks järjestikust punkti. Neist viimane oli Karli Alliku ässpalling.

Teise geimi alguses läks Tartu kohe paaripunktilisse eduseisu, ent keskpaigaks oli Selver omakorda ette nihkunud. Seisul 23:23 geim paraku võimsat kulminatsiooni ei saanud ning Selver läks kahe järjestikuse punktiga mängu 2:0 juhtima. Sellega oli külaliste vastupanu ka murtud.

"Kahe esimese geimi lõpud, mille andsime ära oma apsakatega, murdsid meid maha. Tegelikult oli terve mäng raske. Mõnel meie mehel oli selge ülehäälestus, lisaks jäime vastuvõtul surve alla ja see lõhkus meie rütmi. Kahju, sest vastaste liider Lincoln Williams oli kahvatu, mis andis meile võimaluse, aga me ei suutnud seda ära kasutada," lausus Tartu juhendaja Oliver Lüütsepp.

Matši statistikat vaadates tuligi kahe võistkonna vahe enim välja vastuvõtul, kus Selveri protsent oli 60, Tartul aga vaid 36,4. Selveri poolel hiilgasid rünnakul nurgamehed. Oliver Orav tõi 65-protsendilise efektiivsuse juures 14 punkti, otsustavaid punkte ülimalt kindlalt realiseerinud Karli Allik lisas 12. Lincoln Williams jõudis 11 punktini, ent 31 tõstest lõi ta punktiks vaid 11 ja koguni seitsmel korral eksis ta rünnakul ise. Tartu edukaim oli kümne punktiga Henri Treial.

Teises Eesti-siseses duellis võitis Rakvere Võrkpalliklubi võõrsil Järvamaad 3:1 (25:19, 25:12, 21:25, 25:21). "Oli tõusude ja mõõnadega mäng. Kahes esimeses geimis pidasime oma asjadest kinni ja mäng õnnestus. Kolmandas oli meil väike ärakukkumine, tähelepanu hajus ja Järvamaa kasutas omad võimalused ära. Neljas oli tasavägine geim, kus õnnestumised rünnakul lõpuks seisu meie kasuks kallutasid," võttis kohtumise kokku Rakvere meeskonna juhendaja Urmas Tali.

Vastuvõtul peaaegu identsed numbrid (64,3 Rakverel ja 64,9 Järvamaal) realiseeris Rakvere rünnakul 17-protsendiliseks eduks. Lääne-Virumaa meeskonna näitaja oli 54,5, Järvamaal 37,5. Kristjan Õuekallaseta mänginud Järvamaa poolel oli eriti must päev nende diagonaalründaja Ilmar Mõttusel, kes lõi 23 tõstest punktiks vaid kolm.

Rakvere poolel pakkus väga hea partii Tanel Uusküla, kes tõi 21 punkti ja jäi 16-ga plussi. Rünnakul lõi ta 32 tõstest punktiks 20 ehk 62,5 protsenti. Palluri hea vastuvõtt oli 83,3 ja suurepärane 38,9 protsenti.

Selver - Tartu mäng täispikkuses:
Pärnu - Flamingo Volley täispikkuses:
Järvamaa - Rakvere täispikkuses:
Fotogalerii Selver - Tartu mängust: