Saaremaa alustas koosseisus Artis Caics, Siim Põlluäär, Rauno Tamme, Eddie Rivera, Mihkel Tanila, Harri Palmar ja libero Johan Vahter. Avageim kaotati 21:25, eelkõige jäädi hätta servi vastuvõtul.

Teiseks geimiks saatis treener Urmas Tali kahvatult tegutsenud Rauno Tamme asemel platsile Helar Jala, geimi keskel sekkus ka Siim Ennemuist. Teises geimis vedas Saaremaa algusest lõpuni diagonaalründajast kapten Siim Põlluäär, kes tõi selles vaatuses koguni kümme punkti. Geim Saaremaale 25:22.

Kui võideti ka kolmas (25:15), võisid paarkümmend kohale sõitnud Eesti fänni juba juubeldada: Saaremaa-Saaremaa! Kuna avamäng võideti kodus 3:0, oli Saaremaa seisul 2:1 kindlustanud edasipääsu 1/16-finaali, kus neid ootab Prantsusmaa meeskond Poitiersi Stade Poitevin.

"Vastased tulid hea emotsiooni ja tugeva serviga pealt, selle nahka esimene geim läkski," rääkis Saaremaa resultatiivseimana kolme geimiga 18 punkti (kasutegur +12; rünnak 58%) kogunud Põlluäär. "See tekitas ebakindlust, oleksime teise geimi ka kaotanud, oleks väga raskeks läinud. Eks kõik ütlesid ka: mis see Taani klubi ikka ära on? Mõtlesin isegi nii. Tegelikult on igati sümpaatne meeskond."

Kuidas sa oma mängu hindad kümne palli süsteemis? " Kuus või seitse. No seitse - väga otsustava teise geimi tõin koju," kostis Põlluäär. No see hinnang on küll liiga tagasihoidlik, meeskonna kapten oli tähtsas mängus igati ülesannete kõrgusel.

Kolme geimi järel oli asi sisuliselt otsustatud, kuid mäng tuli lõpuni mängida. Tali otsustas Põlluäärele, Riverale ja Tanilale puhkust anda, vahetusmängijad kaotasid neljanda geimi 22 : 25 ja viienda 13 : 15. "Kogu meeskond mängis hästi. Johan Vahter on kahe mängu kokkuvõttes vastuvõtul kindlalt tegutsenud, pall on korralikult käes olnud, eks see ole kogu vastuvõtu osakonna teene," sõnas Tali.

Taas tegutses hästi Eddi Rivera, kes tõi 12 punkti (+10), Harri Palmari arvele kogunes 8 punkti, Siim Ennemuist ja Sam Boehm tõid 6 silma. Gentofte meeskonna staarmängija Peter Trolle Bonnesen kogus 24 silma. STATISTIKA