Eile kaotas Eesti Portugalile 0:3, seega lõpetatakse Challenger Cupi alagrupiturniir ühe võidu ja ühe kaotusega. Portugalile piisab alagrupi võitmiseks homme ühest geimist. See käes, pannakse ilmselt varumängijad platsile, sest juba laupäeval on poolfinaalid. Kui Kasahstan kasutab võimaluse ära ja võidab mängu 3:1, ongi Eesti jaoks turniir läbi. Kui võidab 3:2, on Eesti edasi. Edasipääsu korral kohtuksime laupäeval poolfinaalis Tšehhiga, kes võitis täna Tšiilit 3:0 (15, 17, 18).

"Kui Portugal tahab tsirkust teha ja klouni mängida, siis tehku seda. Ju see maksab neile kunagi kuskil kätte," avaldas Renee Teppan lootust, et Portugal võitleks homme igal juhul võidu eest, kas vahetusmängijatega või põhimeestega. "Praegu ma sellele ei mõtle."

Mäng Kasahstaniga oli raske. Selg oli vastu seina ja raske võit lõpuks tuli. Eesti alustas koosseisus Kert Toobal, Teppan, Robert Täht, Oliver Venno, Andri Aganits, Timo Tammemaa ja libero Rait Rikberg, kuid juba esimeses geimis saatis treener Gheorge Cretu Venno asemel serve vastu võtma Kristo Kollo. Kolmandas geimis kaotusseisul 9:10 sekkus Rikbergi asemel 19aastane Silver Maar. Seejärel tegi Teppan hea serviseeria ja Eesti pääses ette.

"Silver tegi head tööd. Rait oli väsinud, pidanuks ta võib-olla varem välja võtma, aga ta on motiveeritud ja tahtmist täis. Nii sai Silver oma võimaluse ja kasutas selle hästi ära. Pole sugugi kerge sellises mängus ja sellisel seisul sisse tulla," kommenteeris Cretu.

Eesti rünnak oli 44% (geimide lõikes 41-29-52-50), Kasahstanil 48%. Servi vastuvõtt 45% - 49%. See-eest blokis, mis meid Portugali vastu alt vedas, võimutsesime 15-10. Edukamad olime ka servijoonel, ässasid 11, vigu 13, Kasahstanil samad numbrid 5 ja 14.

Teppan tõi 17 punkti (kasutegur +9; rünnak 31%; 5 ässa), Täht 16 (+3; 42%), Kollo 12 (+8; 57%), Tammemaa 11 (+8; 71%, 3 blokki), Aganits 11 (+10; 54%; 3 blokki), Toobal 2 (+2; 2 blokki), Venno 1 (-2; 25%).

Teppan: "Võit tuli üliraskelt. Ilmselgelt oleme neist tasemelt üle, aga teinekord see ei määra. Päris palju energiat jäi meil eelmisel nädalal Tšehhis toimunud Kuldliiga finaalturniirile. Ja kui energiat ülearu palju pole, siis on siin Portugalis raske mängida - hallis on jube kuumus, õhku pole. Eks kaks kuud oleme mütanud ka. Kuldliigal panime endast kõik välja, midagi pole teha. Täna oli vastane nõrgem kui eile Portugal. Kui powerit pole, siis lased järgi, neil oli õnne, kohati lõid silmad kinni."

Eelinfo:

Eile sai Eesti koondis võõrustajatelt geimides vaid 19, 16 ja 20 silma. Sellest mängust saad pikemalt lugeda siit:

Täna on selg vastu seina, kaotuse korral on unistus Challenger Cupi võidust ja Rahvuste Liigasse pääsemisest kustunud.

Libero Rait Rikberg ei lasknud eile kaotuse järel pead norgu: „Pole statistikat veel näinud, aga tundus, et nad tegid väga hea mängu. Tulid marukõva serviga kohe peale. Teadsime seda, treener hoiatas. Päris palju tegime kohe alguses rünnakuvigu, see ei ole meie mäng. Nii tegutsedes Portugali-suguse meeskonna vastu Portugalis ei saa. Neid on ikkagi kaks maailmastaari. Samas pole mõtet nüüd kaotusest suurt numbrit teha. Turniir alles algas, homme tuleb Kasahstan kotti panna, poolfinaalis tuleks siis üle mängida jälle Tšehhi ja finaalis Portugal.”

Peatreener Gheorghe Cretu kommenteeris turniiri pressitalitusele juhtunut nõnda: „Sellise tulemusega me ei arvestanud, kuid teadsime, et see on keeruline mäng. Portugal mängis hästi ja võitis teenitult, kuid meie tegime kolme geimiga rohkem vigu kui eelmistes mängudes. Kohtumine Kasahstaniga tuleb täiesti teistsugune. Läheme vastamisi tiimiga, mida me ei tunne. Teame, et nad jälgisin meie mängu ja oskavad valmistuda. Tuleb raske mäng, tähtsaim on vigade arvu vähendamine.”

Eesti peab üritama võita Kasahstani võimalikult kindlalt. Seejärel tuleb loota, et Portugal ei jääks homme Kasahstanile alla. Kui kõigil kolmel meeskonnal on lõpuks kirjas võit ja kaotus, loetakse tabelipunkte (3:0 ja 3:1 võit annavad 3, 3:2 võit 2 ja 2:3 kaotus 1 punkti), seejärel vaadatakse viigi korral geimide suhet ning edasi punktide suhet. Kuna kaotus Portugalile oli väga kindel, siis pole meie saatus enam täiesti enda kätes.