Sedapuhku saatis peatreener Gheorghe Cretu platsile mängujuhiks sidemängija Markkus Keele ja andis koondise kaptenile Kert Tooblile vaba päeva. Lisaks alustasid Renee Teppan, Robert Täht, Rauno Tamme, Andri Aganits, Henri Treial ja libero Silver Maar. Hiljem sekkus Aganitsa asemel ka Mart Naaber.

Kuigi avageim venis pikaks, siis tegelikult võitjas eriti kahtlust ei tekkinud. Noor Kuuba meeskond (keskmine vanus 21, platsile pääses ka 17aastane tulevikutegija Herrera Marlon Yang) jäi hätta Eesti planeeriva serviga (eriti Keele pallingutega) ning soovida jättis ka nende üldmäng.

Tamme tegi statistik Alar Rikbergi hinnangul elu parima mängu, tuues 13 punkti (kasutegur +12; rünnak 65%). Eesti resultatiivseim oli Teppan 14 silmaga, Täht tõi punkte 10, Aganits 8, Treial 6, Naaber 5 ja Keel 2. Kuuba edukaim oli 16 punkti kogunud Suarez Gutierrez.

Finaalis kohtuvad Portugal ja Tšehhi, võitja tõuseb järgmiseks hooajaks Rahvuste liigasse. Eesti koondis teenis kolmanda koha eest 35 000 USA dollarit.

Eelinfo:

Mängus on võrkpalli mõistes ka soliidsed auhinnad: võitja teenib 100 000 USA dollarit, teine koht 50 000, kolmas 35 000 ja neljas 25 000.

2010. aastal MM-il hõbeda võitnud Kuuba on suurte traditsioonidega võrkpalliriik, millega iseseisvunud Eesti koondis seni kohtunud ei ole. Samas ei ole neil käsil parimad ajad. Mitmed tippmängijad eesotsas maailma parima võrkpalluri Wilfredo Leóniga on kommunistlikust riigist põgenenud. Tõsise paugu pani Kuuba võrkpallimeeskonnale 2016. aastal Soomes toimunud vägistamisskandaal, mille tagajärel mitmed mängijad vanglasse sattusid. Nüüd on tegemist uue võistkonnaga, keskmiseks vanuseks on vaid 21.

„Meie mängijad on väga noored,” rääkis Kuuba treener Nicolas Coffigny. „Neil on ilus tulevik ees, kuid napib veel kogemusi. Pronksimäng on üks neist matšidest, mis aitab neil karastuda. Meil tuleb jätkuvalt palju tööd teha, et sel tasemel mänge võita.”

Kuuba kaotas alagrupis Tšehhile 0:3, võitis Tšiilit 3:1 ning jäi poolfinaalis kuivalt alla Portugalile. Eesti kaotas alagrupis Portugalile 0:3, võitis Kasahstani 3:1 ning tunnistas poolfinaalis Tšehhi paremust 1:3.