Portugalile 0:3 alla jäänud ja Kasahstani 3:1 võitnud eestlaste saatus oli sedapuhku Portugali meeste kätes. Nimelt vajas Portugal alagrupi võitmiseks vaid ühte geimi, meile oli edasipääsuks vaja, et nad võidaksid vähemalt kaks geimi. Avageimis mängis Portugal parimas koosseisus, kui see võideti, võeti põhimehed välja, et neile puhkust anda. Kuid ka Portugali varumehed ei hoidnud end tagasi ning Kasahstan pidi leppima kaotusega.

Teises alagrupis alistas Kuuba väga pikas matšis Tšiili 3:1 (38:36, 25:22, 29:31, 25:19). B-grupi võitis mõlemat Ameerika võistkonda kuivalt loputanud Tšehhi, Kuuba saab teisena edasi.

Homsetes poolfinaalides kohtuvad kell 17 Eesti ja Tšehhi ning kell 20 Portugal ja Kuuba. Challenger Cupi võitja teenib 100 000 eurot ja koha maailma 16 tugevaima sekka Rahvuste Liigas.

Eelinfo:

Eesti võitis eile Kasahstani 3:1, kuid päev varem kaotas Portugalile kindlalt 0:3. Meie saatus on nüüd teiste kätes. Kui Portugal võidab Kasahstani või kaotab 2:3, pääseb Eesti poolfinaali, kus vastaseks tuleb B-grupi võitja Tšehhi. Juhtub aga Kasahstan võitma 3:0 või 3:1, on Challenger Cup Eesti jaoks lõppenud ja unistus Rahvuste Liigasse maailma 16 tugevaim sekka murdmisest kustunud.

Alagrupi võitmiseks piisab Portugalile ühest geimist ja Eesti koondise statistik Alar Rikberg avaldas arvamust, et kui see käes, pannakse vahetusmängijad platsile, kuna poolfinaalid peetakse juba homme ning mõistlik on põhimehi säästa. „Läheme võitma,” lubas Mirco Ferreira siiski täna hommikul Delfile, et kodupubliku ees Kasahstanile hinnaalandust ei tehta. „Tahame alagrupist igal juhul esimesena edasi minna.”

Paraku tuleb Portugali leerist juba enne mängu algust meie jaoks ebameeldiv uudis. Nende põhisidemängija Miguel Tavares – lõppenud hooajal Prantsusmaa kõrgliigas parimaks mängujuhiks valitud pallivõlur – ei tule Kasahstani vastu platsile. Põhjuseks tervisehädad – teda hoitakse poolfinaaliks.