Eesti alustas kohtumist hästi ning läks eelkõige Oliver Venno ja Robert Tähe suurepäraste ründelöökide toel 1:0 juhtima. Belgia kaotas sel turniiril alles esimese geimi. Ent teises geimis anti paljude servivigade tõttu initsiatiiv kodumeeskonnale tagasi, lastes Belgial viigistada.

Oliver Venno: "Lõikasime ise näppu. Servi-bloki taktika töötas, aga ei suutnud oma servi hoida."

Andrus Raadik: "Jah, oma serv oli täna kehv. Tahan õnnitleda belglasi, nad olid täna tugevamad. Kindlasti oli neil siin kodupubliku ees ka mõnus mängida."

Kolmandas geimis oli eestlaste jaoks asi selge: see käis sportlikus mõttes elu ja surma peale, sest MMile viinuks Eesti vaid 3:0 või 3:1 võidud. Paraku seda ei suudetud - belglased said ka oma mängu käima ning pidevalt sees hoitud viiepunktiline vahe püsiski geimi lõpuni.

Neljandas, juba pingevabas geimis tegid belglased ka Eesti varumeestel selja prügiseks ning lõpetasid turniiri 3:1 võiduga.

Meie punktitoojad: Robert Täht 20 (+15; 62%), Oliver Venno 12 (+7; 55%), Andrus Raadik 8 (+1; 53%), Ardo Kreek 6 (-1; 40%), Kristo Kollo 3 (-3; 50%), Renee Teppan 3 (0; 25%), Timo Tammemaa 2 (-4; 0), Oliver Orav 2 (0; 40%). STATISTIKA

Lõplik pingerida: 1. Belgia 5 võitu (15 punkti), 2. Eesti 3 võitu (10), 3. Saksamaa 3 võitu (8 punkti), 4. Slovakkia 2 (6 punkti), 5. Hispaania 2 (5), 6. Valgevene 0 (1).

Seega jäi Eesti Euroopa meeskondadest ülitiheda sõela järel MMi ukse taha esimesena: Bulgaaria ja Itaalia finaalturniiri korraldavad ning tiitlikaitsja Poola said samuti automaatse pääsme, jagati Vana Maailma koondistele valikturniiril välja vaid seitse piletit. Ehk Eesti teenis valiksarjas kaheksanda koha. Uhke värk!

Robert Täht: "Halb nii öelda, aga lõpuks pole vahet, kas jääd välja esimesena või viimasena. Väga valus tunne on. Suures plaanis näitasid need 10 MM-valikmängu (Eesti võitis 7, kaotas 3), et oleme tõusnud peaaegu eliiti. Meid ei saa enam keegi lõdvalt võtta."

Enne mängu:

Ajaloolise maailmameistrivõistluste pääsme pälvimiseks peab rahvusmeeskond täna Belgia alistama kas 3:0 või 3:1. „Mõni aasta tagasi poleks ma suutnud usukuda, et oleme ühe mängu kaugusel MM-finaalturniirist. Täna on see aga juba teist korda sel aastal reaalsus. Ootan meeskonnalt võitlust esimesest viimase vileni. Kui see on tehtud, siis rohkem ei saagi nõuda,” rääkis rahvusmeeskonna kapten Kert Toobal.

Senisel turniiril on Eesti alistanud 3:0 nii Hispaania kui Slovakkia ja 3:1 Valgevene. Tulises duellis sakslastega tuli vastaste 3:2 paremust tunnistada. Tänavu Maailmaliiga esimeses tugevusgrupis seitsmenda koha saanud võõrustajad on aga teinud tõelise jõudemonstratsiooni ja pole senise nelja mängu peale kaotanud veel geimigi. „Belgia on siiamaani pääsenud suhteliselt kergelt, ent see ei ole tänast mängu arvestades tähtis,” lausus Toobal.

Arutame nüüd natuke ka turniiri ajakava üle. Nimelt see on alati täppisteadus ja miski pole seal juhuslik. Mul on üks väike spekulatsioon. Esiteks sättisid belglased muidugi ajakava nõnda, et neil oleks pikim taastumisaeg - esimene mäng oli neil kolmapäeval kell 16, viimane täna kell 21.40. Kindlasti ei olnud juhuslik see, et Eesti ja Saksamaa kohtusid reede hilisõhtul. Plaan oli pearivaalid ära väsitada. Seda tunnistas ka Belgia sidemängija Matthias Valkiers. Väike sõjakavalus läks täppi, eestlased ja sakslased madistasid viis geimi. Eile oligi Belgia vastas väsinud Saksamaa ja mänguks ei läinud. Saksamaad pidasid belglased ohtlikumaks vastaseks, seetõttu võeti enne eestlasi ette. Mida belglased aga ajakava kinnitades ette näha ei osanud, oli see, et slovakid andsid EMiks valmistuvatele põhimeestele puhkust ja tulid Kortrijki vahetusmeestega. Belgia plaani kohaselt pidi Eesti eile pidama tõsise mängu Slovakkiaga, paraku oli tegemist suhteliselt ühepoolse mänguga ja eestlased ei pidanud ülearu energiat raiskama. Seega lõikasid belglased veidi näppu.