E-gruppi juhib täisedu ehk nelja võiduga Soome, Eestil on kaks võitu, Tšehhil ja Rootsil 1. EM-valiksari jätkub jaanuaris, Eesti võõrustab esmalt Rootsit ja kohtub seejärel viimases mängus Soomega. EM-ile pääseb alagrupi kaks paremat. Peaaegu 30 aastase vaheaja järel on sinna koha nüüd juba kindlustanud Soome, täna võideti kodupubliku ees Rootsit 3:0.

Tabel: 1. Soome 4 võitu (10 punkti), 2. Eesti 2 (6), 3. Tšehhi 1 (6), 4. Rootsi 1 (2).

Kui kolmapäeval kaotas Eesti Tšehhile võõrsil kindlalt 0:3, siis täna alustati väga hasartselt. Tšehhi polnud selliseks totaalseks muutuseks valmis ja kaotas avageimi 15:25. Teine läks nugade peale, vastastel oli kasutada geimpall, kuid eestlannad olid lõpus kindlamad ja Eliise Hollase bloki järel oli seis 26:24. Kolmandas geimis jäi Eestil kasutamata matšpall, see geim Tšehhile 26:24 ja neljas neile juba kindlalt 25:16. Kas jälle murdumine? Eesti on tänavu 2:0 eduseisust kaotanud juba Rootsile ja Soomele. Ei, seekord mitte, see muster saab murtud. Tugevat vastast mitte üksnes ei topita kotti, vaid sedapuhku seotakse kotisuu ka kinni. Viiendas geimis kostitas Kertu Laak vastaseid kolme serviässaga ja julgelt tegutsenud Kristiine Miileni rünnak pani põnevusmängule punkti - 16:14. Kusjuures Eesti oli taga 11:13.

Laak tõi 20 punkti (kasutegur +18), Miilen 18 (+9), Liis Kullerkann 10 (+10), Hollas 10 (+9), Nette Peit 9 (-2) ja sidemängija Julija Mõnnakmäe 4 (-1). Protokollis on üks punkt kirjas ka servimas käinud Hanna Pajulal, kui 20-aastase neiu kasutegur oli sellest ühest punktist märksa suurem. Just tema head pallingud aitasid ka viiendas geimis kaotusseisust välja ronida. Äsja Moskva Dünamoga lepingu sõlminud Tšehhi nurgaründaja Helena Havelkova kostitas võõrustajaid 24 punktiga. STATISTIKA

Tegu on ilmselt Eesti võrkpallinaiskonna kõige väärtuslikuma võiduga. Tšehhi tuli 1997. aastal EM-il pronksile ja seejärel on Vana Maailma tšempionaadil püsitud vahemikus 8.-12. Eesti pole siiani kunagi tõsiselt EM-finaalturniiri uksele koputanud.