Kuressaare spordihalli kogunenud 1000-pealine vaatajaskond sai emotsioone ja võrkpalli kogu raha eest. Saaremaa alustas esimest geimi hästi ning võitles kaitses südikalt ning suutsid kuni skoorini 16:16 hoida viigiseisu. Seejärel sai Poitiers väikse edu sisse ning võitis geimi 25:19. Teine geim möödus samuti tasavägiselt. Kogu geim möödus punkt-punktis, aga otsustaval hetkel seisul 23:23 võtsid prantslased otsustavate rünnakutega 25:23 geimivõidu.

Kolmandat geimi alustasid paremini prantslased ning läksid kiirelt 7:2 juhtima, aga Saaremaa kogus end ja tuli järele. Tasub märkida, et kaotusseisus 0:4 vahetas treener Urmas Tali sidemängija kohal Lukasz Makowski asemel sisse Artis Caicsi. Sealt see pööre algas. Poitiers juhtis geimis veel 22:18 ning neil oli seisul 24:22 kasutada ka kaks matšpalli, ent Saaremaa tuli raskest seisust välja ja võitis geimi 27:25. Päästeingliks osutus geimi lõpus samuti vahetusest sekkunud Helar Jalg, kelle apteekri täpsusega välja mõõdetud löögid päästsid kaks matšpalli.

Neljandas geimis näitas Saaremaa kindlat mängu ning kogu geimi vältel poldud kordagi kaotusseisus. Saarlased võitsid 25:23 ja viisid kohtumise otsustavasse geimi. Viiendas geimis panid prantslased oma paremuse maksma ja võitsid 15:10 geimivõiduga kogu kohtumise 3:2.

Saarlaste resultatiivseim oli Siim Põlluäär, kes tõi 26 punkti, olles ühtlasi üleplatsimees. Eddie Rivera panustas meeskonda 19 punkti, Rauno Tamme ja Harri Palmar kumbki 10.

Võitjate suurim punktitooja oli Andrii Kutsmus 18 silmaga. Jochen Schöps tõi 17 punkti.

Saaremaa jättis võitlusliku mänguga nädala pärast võõrsil peetavaks kordusmänguks väikese võimaluse. Selleks tuleb võita 3 : 0 või 3 : 1, 3 : 2 võidu puhul tuleb olla parem ka kuldses geimis ja koht Challenge Cupi 16 parema seas oleks käes.

"Võib öelda, et lõpuks tugevam võitis. Aga meie poolt tipp-topp mäng, tulime ikkagi välja 0 : 2 kaotusseisust. Ei usu, et vastased meid alahindasid, suutsime lihtsalt ise hästi mängida," oli Jalg rahul, kuidas Saaremaa suutis end suurepärase kodupubliku ees mobiliseerida. Tõesti – nii head kaitsemängu polegi saarlased varem esitanud. "Väike võimalus kordusmänguks tõesti on, aga kodus on nad ilmselt grammikese tugevamad," lisas Jalg.

"Võimas!" võttis Põlluäär mängu kokku ühe sõnaga. "Üheski geimis me alla ei andnud. Nägime, et kui tegutseme meeskondlikult, saame nendega mängida küll. Eks see eurosari ole meie jaoks uudne asi, kõik tahtsid end heast küljest näidata ja võistkonda mitte alt vedada."

"Selle mänguga tuli tagasi eneseusk, et meie väga hea mänguga on võimalik sellistele meeskondadele vastu saada," sõnas Tali. "Esimeses geimis oli kompimist. Teise kaotasime 23:25, eks geimi lõpus loe see, kellel on suurem kogemustepagas. Viiendas geimis ebaõnnestusime rünnakul, vastase viiest esimesest punktist neli tulid meie eksimustest."