Finaalmängus tegi Saaremaa treener Urmas Tali algkoosseisus poolfinaaliga võrreldes paar olulist muutust, platsile jooksid Hindrek Pulk ja 209-sentimeetrine Matej Hukel. Just need mehed andsid täna tooni. Pärnu mängu mõjutas kõvasti ka Taavet Leppiku põlvevigastus. Ta tegi põlvele liiga juba esimeses geimis, mängis küll edasi esialgu, aga mitte täie jõuga.

Saaremaa võitis esimesed geimid 25:21 ja 25:19 ning juhtis ka kolmandas 12:7. Kuid mäng polnud veel tehtud, Pärnu vahetas sisse 17aastase Märt Tammearu ja diagonaalründaja Edvinas Vaškelise ning võitles sellest lootusetust seisust välja, võites geimi 25:23. Eriti hästi tegutsesid sel perioodil Pärnu temporündajad Tamar Nassar ja Harri Palmar. Ja Pärnu võitis ka järgmise – 25:20!

Ent täismaja 1400-pealine Kuressaare publik ei pidanud pettuma, viies geim oli Saaremaa jõudemonstratsioon. 15:9 ja kogu mäng neile 3:2. Kohtumise MVP oli igasuguse kahtluseta 33 punkti toonud Pulk. Tegu peaks olema liiga finaalide rekordiga. Seega Pärnu kukutas mees, kes kolm aastat nende oranži vormi kandis ja aitas suvepealinna mitmeid karikaid tuua.

Pulk valiti finaalturniiri kõige kasulikumaks mängijaks. All-stars võistkonda valiti tema kõrval veel Saaremaa austerlasest sidemängija Alexander Tusch ja slovakist nurgaründaja Tomaš Halanda. Pärnust tunnustati Palmarit ja Tammearu, Rakverest Siim Ennemuisti ja Jekebpilsist libero Davis Melninsit.

Pulga kasutegur oli täna +19 ja rünnak 45%. Hukel panustas Saaremaa tiitlivõitu 13, Tomaš Halanda 10 ja Mihkel Tanila 7 punkti.

Pärnu resultatiivseimaks kerkis mängu keskel pingilt sekkunud leedulane Edvinas Vaškelis, kes kogus 12 silma. Väga hingestatult tegutses algkoosseisu usaldatud temporündaja Tamar Nassar (11 punkti; +6; 6 blokki), 9 punkti kogusid Kevin Saar ja Robert Juhnevic. Noore Tammearu arvele sigines 7 punkti.

Urmas Talist sai esimene treener, kes on tulnud kahel järjestikusel aastal erineva võistkonnaga Balti meistriks. Mullu triumfeeris ta Rakverega. STATISTIKA

Pronks Jekabpilsile

Pronksimatš Rakvere ja Jekabpilsi vahel kulges üsna sarnase kummalise stsenaariumi järgi. Lätlased alustasid agressiivsemalt ja värskemalt ning tegid alguses, mis ise tahtsid, tampisid otsekui poksikotti: 25:15 ja 25:19. Siin aga rollid vahetusid: ühtäkki lõi Rakvere head servi, Jekabpilsi mehi vaevas aga võidukartusest tekkinud kipsistumine. Andres Toode hoolealused võitsid kaks geimi 25:12 ja 25:22.

Kuressaare spordihalli kogunenud peaaegu täismaja publikut sai oodatud viienda geimi. Hoolimata Siim Ennemuisti väga headest sooritustest blokis ja rünnakul võttis Jekabpils nüüd 15:10 võidu.

Kokkuvõttes tuli Rakvere kahel korral rongi alt välja, nii geimidega 0:2 kaotusseisust kui ka viiendas geimis seisust 0:5. Ometi lahkuvad veerandfinaalis Tartu Bigbanki üle mänginud mehed Saaremaalt tühjade pihkudega. Samas kolme viimase hooaja kohad Balti liigas on neil igati tublid: neljas, esimene, neljas. Jekabpils tõi aga Lätile medali aastase vaheaja järel.

Rakvere vedajaks oli täna 18 punkti kogunud Tanel Uusküla, kes trotsis, hambad ristis, põlvevalu. Lisaks muidugi ka Ennemuist, kes tõi viiendas geimis viis punkti ja kokku 19 (sh 9 blokki!). "Kõik tahtsid siit ikkagi medalit. Meie Balti liiga hooajale võib hindeks panna kolm miinuse," ütles Uusküla. STATISTIKA