Päeva alguses oli Eesti koondise seis üsna lootusetu. Kaotused Rumeenialt ja Makedoonialt olid muutnud edasipääsu üsna keeruliseks. Esmalt tuli loota, et Makedoonia võidab Rumeeniat. Avageim Rumeeniale 31:29. Aga Makedoonia ei olnud murdunud ja võitis koguni 40 punkti toonud Nikola Gjorgievi vedamisel mängu 3:1. Aitäh, Makedoonia!

Seejärel tuli alagrupi võitjale Tšehhile kott pähe tõmmata. Taas sai Eesti koondis ootamatu kingituse, Tšehhi koondise treener Miguel Angel Falasca Fernandez otsustas põhimehi nende jaoks ebaolulises mängus säästa.

Eestlased kasutasid olukorra ka hästi ära, meeskond oli kui ümbersündinud. Tšehhi teisele koosseisule ei antud võimalustki. Kolmandas geimis tekkis korraks ärev moment, kui põhimehed siiski sisse saadeti ja vahe kippus sulama, kuid võitu käest ei antud.

Erilises hoos oli meie temporündaja Ardo Kreek, kes tõi 15 punkti (rünnak 83%), Robert Täht ja taas põhikoosseisu usaldatud Oliver Venno lisasid 13 ning terve valiksarja kahvatult esinenud, ent täna ennast leidnud Keith Pupart 10 punkti. STATISTIKA

Meie alagrupi lõppjärjestus: 1. Tšehhi 12, 2. Eesti 8, 3. Makedoonia 7, 4. Rumeenia 6.

Edasi me saime, aga kogu protsessi täpseks kirjelduseks oleks asjakohane kasutada üht rahvakeelset väljendit, mis hõlmab ühte teatavat roomajat ja üht järglaste saamiseks vajalikku kehaosa... Kuid lõpp hea, kõik hea.

Eesti kohtub play-off'is Lätiga, kes tuli oma grupis samuti teiseks. Avamäng on 1. või 2. oktoobril võõrsil, korduskohtumine 9. oktoobril Tondiraba jäähallis. Võitja pääseb EM-finaalturniirile.

Alagrupi võitjatena pääsesid otse EM-ile lisaks Tšehhile, Soome, Belgia, Saksamaa, Slovakkia ja Holland.