Avavooru 3:0 võidumängus Fenerbahce üle tõi Ankara Maliye Milli Piyango mängumees imelise 58-protsendilise rünnakuprotsendi toel 24 punkti (+15) ning eilses 2:3 kaotusmängus Galatasarayle 28 punkti (+17).

"Koostöö sidemängijaga läheb kindlasti aja möödudes veel palju paremaks - tulin koondisest ju alles kaks ja pool nädalat tagasi -, aga esialgu pole viga. Olen saanud mõlemas ametlikus mängus rohkelt tõsteid," sõnas Venno Delfile ja Eesti Päevalehele.

Kui Malye Piyangos on Venno jaoks kõik uus ja huvitav, siis Türgi ja Ankara said Maarjamaa kõigi aegade andekamate võrkpallurite hulka kuuluvale mehele hästi tuttavaks juba eelmisel aastal, kui ta esindas Türgi ja ühtlasi Euroopa tippklubi Ankara Ziraat Bankasit. "Pidasime nüüd, vahetult enne hooaja algust Ziraat Bankasiga kaks kontrollkohtumist ning ühe neist ka võitsime, kuigi paberil peaksid nad meist justkui selgelt tugevamad ja kogenumad olema."

"Ziraat Bankasi on oma suuruselt üks võimsamaid klubisid, mida olen näinud. Mängijatele olid loodud ideaalsed tingimused ning kui midagi juurde olnuks vaja, siis oleks see raha ka kohe leitud. Malye Piyangos on samuti kõik toimimiseks vajalik kenasti olemas, aga eelarve kummist siiski pole. Kui Ziraat Bankasis oli suurtoetajaks eraettevõte, siis praegune koduklubi kuulub riigile ja meie meeskonna presidendiks nimetatakse riigi presidenti (Recep Tayyip Erdogan - toim)," toob Venno välja mõned erinevused.

Olgugi, et Malye Piyango on võtnud alanud hooajaks üsna tagasihoidliku eesmärgi - jõuda Türgi liigas playoffi ehk veerandfinaali -, siis Venno mõtleb suuremalt. "Minu isiklik eesmärk on kindlasti viie parema hulka jõuda, et klubi tuleval hooajal ka eurosarjas saaks osaleda."

Türgi tšempionaadi mulluse seitsmenda klubi kaptenina tegutseb tänavu Soome koondise pikaaegne põhijõud, 32-aastane nurgaründaja Antti Siltala. Leegionäre on kokku neli - lisaks Vennole ja Siltalale ka meile hästi tuttava Makedoonia koondise mängumees Gjorgi Gjorgiev (mitte segamini ajada samuti koondisse kuulunud superründaja Nikola Gjorgieviga) ja mullu Belchatowi Skraga Poola meistriks kroonitud serblane Mihajlo Stankovic (23). Ülejäänud meeskonna moodustavad peamiselt nooremapoolsed türklased.

"Olen meeskonnas üks vanemaid mängijaid ja see on minu jaoks midagi täiesti uut," muigab 26-aastane Venno. "Gjorgiev oli muidugi pettunud, et Tšehhi EM-valikturniiri viimases mängus Eesti vastu teise koosseisuga väljakule tuli ja seeläbi makedoonlaste võimaluse finaalturniirile pääseda luhtas, ent ta lubas ülejärgmisel aastal uuesti proovida. Kapten Siltala on jätnud nii mängijana kui inimesena hea mulje - teda võib nimetada meie meeskonna hingeks."

Milliseid mängulisi nüansse tahaks Venno aga isiklikus plaanis tänavu arendada ning kuivõrd oluline on tema jaoks füüsilise vormi parandamine? "Ma pean ennast jätkuvalt nooreks mängijaks ja usun, et võiksin igas aspektis paremaks minna! Ka kaalu suudan loodetavasti langetada," lisas aastatetagune rannavolle juunioride maailmameister lootusrikkalt. Pikast koondisesuvest tekkida võivat ärakukkumist suudab Venno loodetavasti vältida, sest Türgis algab detsembri keskpaigas viienädalane mängupaus.

Venno ja Malye Piyango jätkavad hooaega pühapäeval Inegöli Belediyespori vastu, kel tabelis kirjas samuti võit ja kaotus.