Saaremaal asus Eesti meistritiitli nimel võitlustulle tosin duot, kellest on avapäeva järel konkurentsis kaheksa. Esinelikusse on endale koha kindlustanud valitsev meister Karl Jaani, kes tänavu jahib tiitlit Kristo Kolloga, ja Gerardo’s Toys rannavollepaar Kusti Nõlvak/Mart Tiisaar. Avaringis vabad olnud Tiisaar ja Nõlvak alistasid teises tasavägise mängu järel Markkus Keele ja Harri Palmari 2:1 (15:21, 21:14, 15:10). Koha poolfinaalis tagasid nad samuti kolmegeimilise lahinguga, mängides 22:20, 17:21, 15:9 üle vanameistrid Kaarel Kaisi ja Argo Araku.

Jaani ja Kollo jõudsid sama kaugele ühe vähem mängitud geimiga. Teises ringis võideti paar Aleksei Povjakel/Ragnar Pähn 2:1 (21:7, 19:21, 15:8), kolmandas olid edunumbrid Kaspar Pomerantsi ja Mihkel Tanila üle 21:12, 21:14.

Tänased kohtumised algavad Kuressaares kell 11:00, kui toimuvad kolmanda miinusringi matšid, mis selgitavad esikuuikusse pääsejad. Esmalt lähevad vastamisi Aleksei Povjakel/Ragnar Pähn – Urmas Piik/Tanel Uusküla ja kell 11:45 on ees ootamas vastasseis Sander Talistu/Mart Targem – Jaanus Kuller/Andres Leismann.

Lisaks meeste Eesti meistrivõistlustele toimub laupäeval Kuressaares ka Credit24 Suvevolle pidulik lõppakord, kus hooaja parimate autasustamise ja sarja peaauhinna (reis kahele rahvusmeeskonna EM-valikmängudele Tšehhi) välja loosimise kõrval toimub ka traditsiooniline Suvevolle festival.