Eesti koondis startis väga hästi, minnes eelmisel aastal toimunud U19 EM-il üheksanda koha saanud prantslannade vastu juhtima 8:4. Teisele tehnilisele vaheajale läksime juba kaks korda suuremas eduseisus (16:8), kirjutab volley.ee. Ka järgmises kolmes geimis olime esimeseks tehniliseks vaheajaks kas kahe või kolme punktiga ees, ent kolmandas õnnestus prantslannadel alguse kiire mahajäämine tasa teha.

Kui kahel esimesel päeval lasime nii Hollandil kui Rumeenial ennast serviaga ära suruda. Vastased lõid mõlemal juhul kahekohalise arvu ässpallinguid ja edestasid meid vastuvõtul 17 ja 20 protsendiga, siis täna oli meie kord pallinguga edu lõigata. Ässasid lõid meie neiud tosina jagu, millest kolm läksid nii Anna-Stiina Reinase kui Silvia Pertensi arvele. Vastuvõtul oli prantslannade näitaja 37 ja meil 46 protsenti.

Suurima punktiskoori kogus Keru Laak, kes tõi üleplatsimängijana 24 punkti ja jäi 18-ga plussi. Rünnakul realiseeris ta 37 tõstest 20 ehk 54 protsenti. Pertens lisas 15 punkti ja Hanna Pajula 13.

Turniiri kokkuvõttes pidime siiski prantslannade paremust tunnistama. Kogusime küll mõlemad ühe võidu juures kolm punkti, ent prantslannadele andis eelise üks vähemkaotatud geim. Juhul kui Rumeenia kaotab õhtul Hollandile 0:3, tõuseme grupis küll kolmandale kohale, ent järgmisse ringi pääsemise nimel meie neiud siiski kahjuks enam kaasa rääkida ei saa. MM-valiksarja formaat on nimelt selline, et järgmisse ringi pääsevad nelja alagrupi parimad ja kolm paremat teise koha omanikku.

U20 neidude koondis: Ragne Dmitirjev, Gerli Gull, Hanna Liisa Ilves, Agnes Karm, Ingrid Kiisk, Kadri Kuusk, Kertu Laak, Karmen Mereküla, Loora Orav, Hanna Pajula, Silvia Pertens, Anna-Stiina Reinas. Peatreener Peeter Vahtra, treener Merle Keerutaja. Füsioterapeut Valdo Järvekülg, mänedžer Margus Keerutaja.