Päev varem 3:1 põhjanaabritest üle olnud naistekoondis noppis küll kohtumise esimese punkti, ent peagi juhtis Saksamaa juba 5:3 ja 11:6. Südi võitlus tõi meie koondise teiseks tehniliseks mõtlemisajaks vaid kahe punkti (14:16) kaugusele, ent Saksamaa vastas 8:2 spurdiga ja võitis avageimi kindlalt, vahendab volley.ee. Vastased ületasid meid mäekõrguselt nii rünnakul kui vastuvõtul. Tõsteid realiseerid sakslannad 67-protsendiliselt ja servi vastuvõtul oli nende positiivne näitaja 69 protsenti. Meie naiskonna numbrid olid vastavalt 38 ja 36.

Tasavägiselt alanud teises geimis haarasime 12:10 seisul juhtohjad, ent sakslannad võitsid järgmised neli pallivahetust. Kahepunktilist vahet hoidsime veel skoorini 18:20, ent seejärel vastastelt taas otsustav 5:1 spurt. Vastuvõtul oli neil jätkuvalt märgatav edu (17 protsenti), ent rünnakul trimmisime vahe kuueprotsendiliseks.

Kolmandas geimis tormasime 4:1 ette ja tablool särasid ka meie 11:8 ja 13:10 edunumbrid, ent teisele tehnilisele mõtlemisajale läksid sakslannad ikkagi 16:15 paremusega. Sealt edasi vahet ainult kasvatati. Vastuvõtul olime Saksamaast isegi kümne protsendiga paremad (57-47), ent geimivõidu tagaajamisele tõmbas kriipsu peale 23-protsendiline rünnak.

Rahvusnaiskonna parimana tõi 53-protsendiliselt rünnanud Kertu Laak 12 punkti, Kristiine Miilen lisas kümme. Nette Peidilt kuus, Kadi Kullerkannult viis, Eliisa Peidilt neli ja nii Eliise Hollaselt kui Julija Mõnnakmäelt üks punkt.

Teine kahe võiduga võistkond Saksamaa kõrval on võõrustajate koondis, ent nemad on mõlemas matšis pidanud pingutama maksimaalsed viis geimi. Täna õhtul mängib Eesti Sloveeniaga, kes oli teises voorus 3:0 üle Prantsusmaast. Nagu ikka, algab kohtumine meie aja järgi kell 22.30.