Nädalavahetuse eel on liidrikohal RTU/Robežsardze, kes on nelja mänguga kogunud 12 punkti. Teine on 9 punktiga Tartu Bigbank, kes sai viimati neljapäeval 3:1 jagu Pärnust. Bigbank on pidanud neli kohtumist ja võitnud neist kolm. Saaremaa VK on 6 punktiga viies, Tallinna Selveril on sama palju punkte kui Saaremaal, tabelis asutakse neist koha võrra tagapool. Pärnu on 4 punktiga seitsmendal tabelireal, Rakvere VK 3 punktiga kaheksas ning TalTech 2 silmaga üheksas.

Tartu Bigbank peab nädalavahetusel ühe mängu, minnes laupäeval kell 18.00 võõrsil vastamisi tabeli viimase Limbažiga. Peatreener Andrei Ojametsa sõnul on ta rahul meeskonna seniste tulemustega, ent mänguliselt prandamisruumi jagub. "Mängude esimesed geimid on meil rasked, tuleb paremini valmis olla. Viimane kohtumine Pärnuga oli ka selline, kus avageimi kaotasime. Järgmiste geimide tulemusega olen rahul, ent parandamisruumi on meil platsimängus küllaga, eriti tagaliinis. Just selline vaimne valmisolek ja häälestus," sõnas Ojamets. "Seniste tulemuste ja hetkeseisuga võib rahule jääda, aga peame nende nii-öelda "paberil nõrgemate" vastastega mängudeks paremini valmis olema. See on minu silmis ka professionaalsuse küsimus," lisas juhendaja.

Pärnu VK ning TalTech kohtuvad Pärnus pühapäeval kell 17.00. Pärnu peatreener Avo Keel ütles, et meeskonna suurim murekoht on hetkel vastuvõtt. "Viimases mängus Tartu vastu oli meie vastuvõtt katastroofiline. 16 ässa pole minu meeskonnale löödud ei mängijana ega treenerina, seda on ilmselgelt liiga palju. Tuleb vastuvõtu parandamiseks leida lisaaega ja küll me selle aja ka leiame ning usun, et see element muutub paremaks. See on küll klišee, aga mäng algab vastuvõtust ja servist. Selge on see, et meie kaotuste limiit on otsas ja kui saame veel üks-kaks kaotust, siis võime põhiturniiri võidust mõtlemise ära unustada. TalTechi kohta usun, et neil on pärast emotsionaalselt 3:2 võitu Limbaži üle hea hoog sees ja tuleb tasavägine mäng," kommenteeris peatreener.

TalTechi peatreener Janis Sirelpuu loodab, et tänu Limbaži alistamisele neljapäeval on meeskonnalt pinged maas. "Natuke lõbusam on olla küll, kui saime võiduarve avatud. Pärnu kohtumise eel, no kui tabeliseisu vaadata, siis võib eeldada võrdsete võitlust," ütleb Sirelpuu esiti läbi naeru. "Tegelikult peaks Pärnu ikka veidi kõvem olema, aga see hooaeg on liigas tõesti väga põnev olnud ja ootamatuid tulemusi toonud. Läheme igal juhul võitlema," lisas juhendaja.

Urmas Tali ja tema juhendatav Saaremaa VK madistavad lätlastega kodusaalis. Laupäeval kell 17.00 mängitakse liidri RTU-ga ning pühapäeval kell 18.00 Jelgavaga. "RTU pole niisama tabelis esimesel kohal, 4 võitu näitab ka midagi. Neil on sel hooajal stabiilsem meeskond ja tuleb kindlasti raske mäng ja Jelgava pole ka kehv meeskond. Meie seniste mängude põhjal tean, et oleme samuti võimelised paremaks, eelkõige peame leidma ühtse löögirusika ja muutuma stabiilsemaks," sõnas Tali.

Selver Tallinn peab kaks matši Lätis, kui laupäeval kell 18.00 ootab ees Jekabpilsi Luši meeskond ja pühapäeval kell 17.00 Daugavpilsi ülikool. Peatreener Aapo Rantanen ootab neid kohtumisi suure huviga. "Ma ei tea, kas nii sobib öelda, aga Jekabpilsi meeskonna mängustiil on mulle väga sümpaatne. Sarnaselt meile on tegu üsna noore meeskonnaga. Meie olukord on hea, oleme püsinud terved ja noored mehed arenevad pidevalt. Ootan eelseisvaid kohtumisi suure huviga," ütles soomlasest juhendaja.

Rakvere VK kohtub esmalt laupäeval kell 18.00 võõrsil Daugavpilsi ülikooliga ning seejärel pühapäeval kell 16.00 Jekabpilsiga. Peatreener Andres Toode loodab, et meeskond suudab säilitada külma pead. "Ütlen ausalt, hirm on nahas! Vaatasin, kuidas RTU meie nädalavahetuse vastastega mängis ja tulevad väga rasked mängud. Peame rahulikult ja kainelt tegutsema. Kaotama muidugi ei lähe ja soovin ikka punktisaaki suurendada, Daugavpilsi annab ilmselt rohkem "kägistada"," sõnas Toode.