Finaalseeria koosneb kahest mängust, avakohtumine algab kolmapäeval kell 17:00 Nižni Novgorodis, korduslahing laupeäval algusega 21:00 Pariisis. Mängudest teeb otseülekande veebis Laola1 TV ning esimest mängu näed SIIT.

Nizni Novgorodi meeskond alistas CEV Cupi avaringis 3:0 ja 3:1 Zalau Volei Municipali (Rumeenia), teises ringis mängiti kahel korral 3:0 üle Libereci Dukla (Tšehhi) ning veerandfinaalis 3:0 ja 3:1 Arago de Sete. Just selles Prantsuse meeskonnas teeb kaasa ka Eesti koondise nurgaründaja Keith Pupart, kellelt palusime otsustava finaali eel kommentaare. Challenge-ringis mängis Gubernija kuldse geimiga üle Piraeuse Olympiacos (Kreeka) ja poolfinaalis Belchatow PGE Skra (Poola).

"Esiteks vedas Pariisi meeskonnal loosiga," põhjendas Pupart Ardo Kreegi koduklubi finaalipääsu, jätkates: "Nende tugevus on heal päeval serv, samuti on neil võistkonnas kaks võtmemängijat (Ivovic ja Sidibe - toim.), kes võivad teha palju pahandust." Kui volley.ee uuris Pupartilt meeskondade võiduvõimalusi, siis vastuseks saime 70%-30% eelistuse venelastele. "Pariisi nõrgaks küljeks on kindlasti vastuvõtt, kui nad aga peaks servi kätte saama, võib mänguks minna," ütles Pupart. Arago de Sete ja Gubernija mängudele tagasi vaadates midagi positiivset ei meenu: "Venelastel on väga hea side, kes arutab mängu kenasti laiali. Meist nad oli igas elemendis paremad."

Pariisi Volley alistas poolfinaalis napilt kuldse geimiga Constanta Tomise (Rumeenia), challenge-ringis oldi kahel korral üle TV Bühlist (Saksamaa). Meeskond alustas hooaega tugevaimas klubisarjas, Euroopa Meistrite Liigas, kuid lõpetas alagrupiturniiri kolmanda kohaga ja kukkus CEV Cupi.