Eestlaste tööandja Rennes’i Volley oli kohtumises Sete’iga selge autsaider. Tegelikult oli juba poolfinaali jõudmine nende jaoks suur kordaminek. Kodusaalis aga täideti suur unistus, Sete alistati 3:2 ja jõuti finaali.

"See on imeline tulemus. Ega keegi ei uskunud, et suudame neid võita. Sete on tänavu nii tugev, et ei oleks üllatav, kui nad meistriliiga ära võidavad," rääkis Juhkami, kes paigutas Prantsusmaa karikasarjas finaali jõudmise oma klubikarjääris esimesele kohale. "Ma pole kindel, kas mõni esiliiga meeskond on varem finaali jõudnud. See on ilmselt suurem saavutus kui Saksamaa meistriliiga pronks või Austria ja Kesk-Euroopa liiga võit."

Avageimis tuli Rennes välja suurest kaotusseisust ja võitis 31:29. Seejärel pani meistriliiga meeskond järgmise käigu sisse ja võitis järgmised geimid 25:23 ja 25:15. Südilt võidelnud Rennes oli edukam neljandas geimis 25:22 ja viiendas 15:13. Ning võidupidu võis alata. Sete oli meistriliigas siiani 15 kohtumisest kaotanud vaid 3. "See, mis pärast mängu saalis toimus, oli uskumatu," ütles Juhkami.

Kert Toobal ja Juhkami kandsid Rennes’i poolel suurt koormust, olles lõviosa kohtumisest platsil ja aktsioonis. Vanameister Toobal hiilgas mitmekülgsete rünnakulahendustega, korduvalt mängis ta tagantliinist rünnanud kaaslase jaoks võrgu tühjaks. "Kert oli väga tubli. Teda tahaksin väga kiita, eks ta selle võidu arhitekt oli. Kuidagi on ta viimaste aastatega tõusnud veel astme võrra kõrgemale tasemele," kiitis Juhkami 36-aastast meeskonnakaaslast. Ise oli ta küllaltki raskes olukorras. Vereringehäire tõttu pidas Juhkami poolteist kuud treeningpausi, enne poolfinaali tegi ta vaid kolm pallitreeningut. Ent Rakverest Mati Meriranna käe all tuule tiibadesse saanud mängumees sai sellest hoolimata ülesannetega hästi hakkama, olles 15 punktiga meeskonna resultatiivseim. Toobali kontosse kanti 3 personaalset punkti.

26. märtsil Pariisis peetavas finaalis on Rennes’i vastaseks Ajaccio, mis sai samuti väikese üllatusena jagu Prantsusmaa võrkpalli pikaaegsest valitsejast Toursist 3:1. Ajaccio asetseb meistriliigas 8 võidu ja 7 kaotusega 8. kohal. Rennes on esiliiga liider, tosinast mängust on kaotatud 2. "Finaal on ees ja seal peaks vastane olema ehk veidi nõrgem. Oleme võimelised võitma," lausus Juhkami, kes täna tiimikaaslastega ühisest tähistamisest loobus ja varakult koju suundus.

Prantsusmaa meistriliiga on väga ühtlane ja tugev, Euroopas paikneb see praegu hinnanguliselt viiendal kohal, eespool on Venemaa, Itaalia, Poola ja Türgi.