Eesti võitis kohtumise 3:1, ehkki neljanda geimi keskel ühe kohtuniku järjekordse vale otsuse järel ei pidanud Cretu närvid vastu ja ta kostitas vastasmängijaid emotsionaalse tiraadiga. Lõpuks pidi abitreener Rainer Vassiljev ta vastaste poolelt ära tooma. Peakohtuniku ühte kätte ilmusid korraga kollane ja punane kaart ehk Eesti koondise loots oli eemaldatud geimi lõpuni. Teadmiseks: kui kaardid oleksid olnud erinevates kätes, tähendanuks see eemaldamist kogu mänguks.

Mis ikkagi rumeenlasel kopsu üle maksa ajas? „Hispaania vahetusmehed pildusid kogu mängu üldiselt meie suunas ja hiljem otseselt tema suunas mitte just kõige meeldivamaid repliike ja sõimusõnu,“ selgitas võistkonna statistik Alar Rikberg juhtunu tausta. „Ta rääkis kaks korda geimide vahel ka Hispaania treeneriga ja palus mehi korrale kutsuda, aga need ei jätnud järele.“

Lõpuks Cretu närvid katkesid ja ta andis teada, mida sellisest asjast arvab. Mängija Robert Tähe sõnul saatis kohtunike eksimuste jada meie meeskonda terve turniiri. „Kõlab jaburalt, aga kõigis kolmes mängus tehti meile liiga. Üritasime üksteisele sisendada, et ärme pööra sellele tähelepanu. Samas mõistan, et võistlusolukorras võib katus ära sõita. Meie jaoks oli treeneri eemaldamine muidugi raske, kuid see kasvatas võiduiha ja suutsime võitjatena välja tulla," rääkis Täht.

Mainitud olukord juhtub, kui mängitud on kaks tundi ja üheksa minutit.