Alustame ajaloost. Olympiakose võrkpallivõistkond pole olnud küll nõnda edukas nagu sama klubi korvpallimeeskond, ent häid saavutusi on ette näidata neilgi. Kokku suisa seitsmel korral on jõutud Meistrite liigas poolfinaali, neist kahel puhul (1992 ja 2002) mängiti ka finaalis (esikoht puudub). Küll aga on triumfeeritud kahel korral tugevuselt teises eurosarjas ehk CEV Cupil (1996 ja 2005).

Viimasel kümnendil pole Olympiakos eurosarjades enam edukas olnud, samas Kreekas on oldud jätkuvalt pea alati kas esimene või teine. Mullu kaotati finaalis Thessaloniki PAOK-ile, mistõttu jäädi ilma ka Meistrite liiga kohast. Uut hooaega alustas Olympiakos laupäeval, kui alistas kodus mulluse kaheksanda meeskonna Oriestada 3:0 (19, 14, 17).

Nädalavahetuse võidumängus oli seejuures Olympiakose resultatiivseim Läti koondise diagonaalründaja Hermans Egleskalns, kes tõi 80-protsendilise (!) ründeefektiivsuse juures 19 punkti. Enne 24-aastast Egleskansi, kes veel mullu kuulus Prantsuse kõrgliigaklubi Chaumont'i ridadesse, on Olympiakoses meie lõunanaabritest mänginud 1988. aasta Souli olümpiahõbe Raimonds Vilde.

Kokku on Olympiakosel hetkel neli võõrleegionäri: Egleskalns (diagonaalründaja), montenegrolane Božidar Ćuk, slovakk František Ogurčák (mõlemad nurgaründajad) ja rumeenlane Andrei Spînu (temporündaja). Meeskonna sidemängija on kohalik mees, üheksa-aastase vaheaja järel selleks hooajaks meeskonda naasnud 35-aastane Kostantinos Stivachtis.

Üks on ülehomse euromängu eel selge: favoriidikoorem lasub Olympiakosel. Samas, nagu näitab nii Kreeka klubide viimaste aastate ebaedu eurosarjades kui ka koondise koht Euroopa edetabelis (18., Eesti on 16.), võiks heal päeval Olympiakosele vastu saada küll. Paari võitja edeneb tugevuselt teises eurosarjas 16 parema hulka.