Möödunud hooaeg kulges pärnakatele õnnetult - tiitlite võitmisest rääkimata, ei pääsetud isegi ühtegi finaali. Karikavõistlustel langeti veerandfinaalis (kaotused Tartu vastu), Schenker Liiga lõpetati neljanda kohaga ning lohutuseks saadi pronks Eesti meistrivõistlustelt.

Esimeseks oluliseks muudatuseks oli pärnakate poolt peatreeneri vahetus - Urmas Tali asemele värvati nii koondise kui klubivõrkpalli tasemel viimase kümne aasta edukaim treener Avo Keel. "Tõime oma mehe koju tagasi," viitas Tilk Pärnu meeskonnas viimati 2003/04 hooajal mänginud ja 2004/05 hooajal mänedžeri rollis olnud Keele värbamist.

Uusi mängijaid on meeskonnaga liitunud tublisti ja komplekteerimine on lõppenud. Koos Avo Keelega tulid Selver Tallinnast üle temporündaja Timo Tammemaa, diagonaal Hindrek Pulk ja sidemängija Martti Keel. Teise sidemängija rollis on juunioride meeskonna kapten Markkus Keel. TTÜ-st taasliitus meeskonnaga teinegi pärnakatele tuttav mees - kohaliku võrkpalli kasvandik ja hulga aastaid Pärnu esindusmeeskonnas mänginud vanameister Jaanus Nõmmsalu.

Algaval hooajal mängib tiimis ka üks leegionär - 1995. aastal sündinud leedukas Arnas Rumševičius. "Noor leedukas on osav nii saalis kui rannas. Ei saa just kindel olla, et temast sel aastal põhitegija saab, kuid põhjust mängu sekkumiseks tuleb kindlasti," rääkis Keel. Samuti on meeskonnaga liitumas kaks noort Pärnu noortetreeneri ja meeskonna abitreeneri Toomas Jasmini kasvandikku. Eelmise hooaja koosseisust jätkavad pooled - Andrus Raadik, Kardo Kõresaar, Taavet Leppik, Edgar Järvekülg, Tamar Nassar ja Meris Merisaar.

Keele sõnul koosseisus hetkel riskikohti on: "Kui kõik mehed paranevad ja tervislikke tagasilööke ei tule, olen üldjoontes rahul." Hindrek Pulk taastub jätkuvalt eelmise hooaja lõpus saadud vigastusest ja Timo Tammemaa põlveoperatsioonist. Peatreener avaldas lootust, et mängijad saavad ettevalmistustsükli kaasa teha ja hooaja alguses on mänguvalmidus hea.

Pärnu meeskonna esialgne ettavalmistuskava on äärmiselt tihe. Üldfüüsiliste treeningutega (ÜKE treener on Tarmo Tiits) tehti algust eile. "Augustis osaleme traditsioonilisel Jaan Gutmanni mälestusturniiril Võrus, septembris osaletakse kolmel järjestikusel võistlusel - sõprusturniir Soomes Kuopios, Pärnu Sügis ja Tallinn Cup. "Teeme septembris tiheda ja pingelise mängudeperioodi, et mehi nii-öelda soojas hoida," sõnas Keel.

Pärnu meeskonnal on uuel hooajal kõrged ootused

Meeskonna mänedžer Tilk ütles, et Pärnu VK esimeseks eesmärgiks on näidata head mängu ja selle tulemusena ka võita, ideaalis kõik sarjad, kus osaletakse. Keel jäi mõnevõrra tagasihoidlikumaks: "Tahaks pääseda kõikidesse finaalidesse, kuid rakse on midagi ennustada enne, kui me teame TTÜ, Selveri ja paremate Läti meeskondade lõplikke koosseise. Kui see finaalidesse jõudmise eesmärk peaks täituma, siis loodetavasti jääb ka midagi näppude vahele."

Pärnu osaleb tänavu Eesti karikavõistlustel, Schenker Liigas ja Eesti meistrivõistlustel, Eurosarja koht loodetakse kindlustada heade tulemustega ülejärgmiseks hooajaks (tänavu osalevad Eurosarjas Eesti klubidest Bigbank Tartu, Selver Tallinn ja TTÜ).

Pärnu meeskonna koosseis 2014/15 hooajal:

Nurgaründajad: Andrus Raadik (Pärnu VK), Jaanus Nõmmsalu (TTÜ), Kardo Kõresaar (Pärnu VK), Taavet Leppik (Pärnu VK), Ott Liivaru (Pärnu SK)
Temporündajad: Timo Tammemaa (Selver Tallinn), Tamar Nassar (Pärnu VK), Meris Merisaar (Pärnu VK), Mhait Martin Pool (Pärnu SK)
Sidemängijad: Martti Keel (Selver Tallinn), Markkus Keel (Noortekoondis)
Libero: Edgar Järvekülg (Pärnu VK)
Diagonaalründajad: Hindrek Pulk (Selver Tallinn), Arnas Rumševičius (Leedu)