Kuna Jelgava mängu piletimüügiga tegeleb Läti alaliit, jäi Eesti võrkpalliliit vastuse võlgu. Ilmselt on tegemist turvalisuse küsimusega, suurema rahvahulga puhul lähetaks Eesti politsei piiri taha mõne korrakaitsja. Näiteks eelmisel sügisel Riias toimunud korvpalli finaalturniiri ajal saatis Eesti politsei naaberriiki olukorda kontrollima Delfi andmetel kaheksa inimest.

Eesti fännide arvu Jelgavas on üsna keeruline ennustada, Delfi toimetus pakub, et see jääb kuni paarisaja tuuri. EM-valiksarja esimesel turniiril Rumeenias Craiovas oli kohal paarkümmend toetajat, Tšehhis Jablonecis juba umbes 40. Samas eelmisel EM-finaalturniiril Itaalias oli kohal enam kui 400 pöidlahoidjat.

Igal juhul võib oodata, et 2500 istekohaga Jelgava Olümpiakeskus tuleb publikut täis. „Nelja aasta eest oli meil samasugune olukord. Jäime alagrupi teiseks ja mängisime play-off’is Türgiga. Jelgava hall oli rahvast paksult täis ja atmosfäär oli imeline. Loodetavasti tuleb sama palju fänne meid seekordki toetama,“ rääkis Läti koondise sidemängija Deniss Petrovs. Seega Eesti fännid peaksid parema koha saamiseks end aegsalt teele seadma.

Korduskohtumine peetakse järgmisel pühapäeval Tondiraba jäähallis. Tänase seisuga on müüdud või broneeritud umbes 2000 kohta Eesti fännide sektorites. Lätlastele on saalis reserveeritud kokku 533 kohta ja nendest 100 on juba võetud.