Eesti koondis tundub olevat küllalt ühtlane ja kõigi märkide järgi aegade tugevaim. Enamus positsioonidele on võtta arvestatavad vahetusmängijad. Kõige keerulisem on seis nurgaründajatega – Poola liigas karastunud Tähe ja Puparti asendajateks on lõppenud hooajal Rakvere särgis hoopis libero rolli täitnud Rauno Tamme ja meeskonna pesamuna Karli Allik, kel jagub talenti, ent selgelt napib tipptasemel kogemusi. Sõprusmängudes kumbki eriti hätta ei jäänud, ent valikmängud on siiski midagi muud ning ilmselt Cretu põhimehi väga välja vahetama ei kipu ka halvema päeva korral.

Miks ei ole tiimis Martti Juhkamit, kes peaks tasemelt olema sel positsioonil Eesti kolmas number või oli sel kohal hierarhias vähemalt mulluse EM-finaalturniiri ajal? Põhjus on mehe tervises. Löögikäe verevarustuse probleemide tõttu loobus ta suvisest Euroopa liigast ja kuna paranemise osas valitses ja valitseb ebaselgus, lepiti Cretuga kokku, et temaga ei arvestata ka EM-valiksarja alagrupiturniiridel.

„Leppisime kokku, et eelolevad mängud peetakse minuta. Kui peaksime teiseks jääma (sel juhul pääsetakse play-off’i – M. R.), räägime uuesti ja vajadusel liitun koondisega, kui käe seisukord on hea,“ selgitas Austria tippklubi Innsbrucki Hypo Tiroliga harjutav Juhkami. „Käe seisukord on praegu enam-vähem, pean vist leppima sellega, et päris korda see ei saagi. Hetkel teen täiega trenni, käsi peab vastu ja probleeme ei ole. Neljakuuline mängupaus on muidugi oma jälje jätnud, tippvormist on asi kaugel. Eelmisel hooajal kimbutanud õlavigastus on täielikult kadunud, olen algava hooaja suhtes optimistlik.“

Eesti koondis kohtub täna kell 17 Craiovas esimeses EM-valikmängus Tšehhiga, keda võib pidada meie grupi soosikuks. Delfi teeb mängust tekstipõhise otseülekande.

Vaata ka EVFi videointervjuud libero Rait Rikbergiga, kes räägib reisist Craiovasse ja hallist!