Tegemist on nüüd tõelise eestlaste klubiga, sest meeskonnas jätkab mullugi seal pallinud temporündaja Timo Tammemaa, lisaks hangiti võrgu alla ka Andri Aganits. "Ajame nii palju eestlasi kokku kui võimalik!" hõiskas naerusuine Pupart telefonikõne sissejuhatuseks.

33aastane nurgaründaja Pupart on varem esindanud Tallinna Sylvesteri ja Selverit, aastatel 2009-2015 mängis ta Prantsusmaal Rennes'i Volley ja Arago de Sete eest ning viimased kolm hooaega esindas Poolas Lubini Cuprumit. Eesti koondise eest on Pupart pidanud 170 matši.

Tegelikult oli kogenud nurgaründajal kosilasi õige mitu: ta sai paar pakkumist Prantsusmaalt, kaks Türgist (üks keskmik, üks tagumise otsa klubi), huvi näidati üles ka kodumaalt.

Lubinisse jäämist ei kaalunud? "Ei, sai seal kolm aastat oldud ka. Iga aastaga läks olukord kehvemaks. Klubil oli kaks presidenti, kes omavahel kaklesid, kuigi jah, üks neist andis alla ja lõpetas nüüd ära," rääkis Pupart.

Kas Noliko pakkumine oli kõige kopsakam? "Ma ei vaata sedasi, raha ei ole mu jaoks kõige olulisem. On oluline, aga mitte kõige olulisem. Pakkumiste suurusjärgud olid samad. Otsustavaks sai ikkagi Meistrite liiga. Ma ei ole seal kunagi varem mänginud, tahtsin end proovile panna," selgitas Pupart.

Kodumaalt tundsid ta vastu huvi Saaremaa ja Pärnu. Mõlema huvi on loogiline: saarlased tahavad kõiki paremaid saarlasi kokku koguda, samas Pupart elab Paikusel, nii oleks Pärnus mängimisel omad eelised. "Nendega suhtlesime, aga läksin kohe sellise jutuga, et kaalun seda varianti juhul, kui väljast pakkumist ei tule," täpsustas nurgaründaja, kes ei osanud öelda, kui kaua veel võrkpalliga jätkata kavatseb. "Olen seda meelt, et nii kaua, kuni mul on tervist ja motivatsiooni, nii kaua ka teen."

Pupart usub, et ta värvati Belgia meisterklubisse põhikoosseisu mängijaks. Mänguminuteid tahavad ka kogenud Belgia koondise nurgaründaja Jelte Maan ning üks 21-aastane kohalik tulevikulootus.