Juba Läti treeneritepink on meile väga tuttav. Peatreener Raimonds Vilde, Souli olümpiahõbe, kes koondise eesotsas olnud juba kogu kümnendi, mängis karjääri lõpus Pärnus ning abitreener Boriss Kolčins on olnud meiegi koondise teine juhendaja.

Mängijatest peaks siinne võrkpallipublik kõige paremini teadma Artis Caicsi. 30-aastane sidemängija tegi mullu Rakveres Urmas Tali käe all suurepärase hooaja, tüürides Lääne-Virumaa meeskonna kodustel meistrivõistlustel 16-aastase vaheaja järel medalini.

Caics lõi Rakverega käed ka algavaks hooajaks, ent tänavu hakkavad veel kolm Läti koondislast mängima Maarjamaal - temporündaja Toms Švanš ja diagonaalründaja Edvarts Buivids (mõlemad sünd. 1993) liitusid hiljuti Pärnuga ning nurgaründaja Toms Vanags Tartuga.

Ei olnud palju puudu, et kolmaski Pärnu mängija pääsenuks koondisse - Aleksandr Kudrjašov jäeti esimesena valikust välja.

Enim sai nimetatud meestest valikturniiril mänguaega Švanš, kes kuulus alati põhikoosseisu ning tõi kuue kohtumisega 47 punkti (+23). Caics tegutses kunagise Tallinna Selveri mängija Deniss Petrovsi järel teise sidemängijana ning pääses mängu üksikuteks geimideks. Buidivs teenis märgatavalt mänguaega kahes kohtumises, seejuures viimase vooru 3:1 võidumängus Horvaatia üle tõi ta üleplatsimehena 20 (+13) silma. Ka Vanags sai oma võimaluse viimases mängus - tasuks 11 punkti (+8).

Läti ja Eesti playoffi avavaatus toimub juba sel laupäeval kell 17 Jelgavas. Lõuna-Eestis elutsevatele võrkpallisõpradele on reis Lätti rangelt soovituslik.

Raimonds Vilde ja Boriss Kolcins (paremalt esimene ja teine) valikturniiril Horvaatias.