Kahe võiduni peetud pronksmedaliseeria avavaatuses võõrsil 3:1 (24, -14, 20, 19) tulemusega Lausanne`i esindusest üle olnud Kollo kodumeeskond Schönenwerdi Volley võitis ka laupäeval toimunud korduskohtumise, kui koduväljakul oldi paremad 3:0 (16, 21, 18) resultaadiga, kirjutab volley.ee. Seeria viimaseks jäänud mängus kanti eestlase arvele 13 (+7) punkti, millest 10 tulid suurepärase 62-protendilise efektiivsuse juures rünnakul. Lisaks panustas Kollo võitu ühe blokipunkti ja kaks pallinguässa.

Kollo tulemusest suutis enamat vaid Schönenwerdi daigonaaründaja Daniel Rocamora, kes kogus 18 punkti. Põhiturniiri lõpetas Schönenwerd teisena ja Lausanne neljandana.

Eestlase sõnul pani võidule aluse hea algus. "Alustasime mängu hästi. Esimeses geimis suutsime neil ilmselt kogu mänguks tuju ära võtta. Mängisime distsiplineeritult ja see ka kindla võidu tõi," kommenteeris nurgaründaja.

Hooajast rääkides tõi eestlane välja keskkonnavahetuse tähtsuse. "Kogu hooajaga jäin ma üldiselt rahule. Klubi seatud eesmärgi täitsime - mängida järgmisel aastal eurosarjas. Mänguliselt tegin ka kindlasti sammu paremuse poole. Mängisin ju 9 aastat ühes klubis ja igasugune keskkonnavahetus tuli kasuks. Järgmise hooaja koha pealt veel midagi otsustanud ei ole. Paar pakkumist on, aga ei kiirusta," lisas Kollo.

Kuna Eesti koondise peatreener Gheorghe Cretu nimetas möödunud nädalal Kollo MM-valikmängudeks ja Maailmaliiga kohtumisteks kandidaatide ringi, uuris volley.ee nurgaründajalt hetkevormi kohta. "Koondiseks olen ma valmis. Sel nädalal saab natukene puhata. Kuna põlv on siin hakanud jälle tunda andma, siis katsun sellega tegeleda. Vaimset väsimust peal ei ole - koondis on hea ja huvitav väljakutse, hoiab vaimu teravana," lõpetas Kollo.

Kolme võiduni peetavas naiste finaalseerias on Ennoki kodunaiskond Sm'Aeschi Pfeffingen kaotanud seitsmel viimasel aastal meistriks kroonitud Zürichi Volerole mõlemad senised mängud. Seeria avavaatuses jäi Sm'Aesch koduväljakul alla 1:3 (-17, -16, 20, -22) ja võõrsil toimunud korduskohtumises 0:3 (-14, -22, -13) tulemusega. Veerandfinaalseerias vigastada saanud Eesti koondislane tänavusel hooajal enam platsile ei tule.