Eesti meediast olid Pariisis kohapeal Delfi/Eesti Päevaleht ning Postimees. Olin üllatunud, kui nägin, et ETV pole leidnud ressursse sama teha, kuid püüdsin esialgu neid mingil moel mõista.

Üllatusest sai hämming, kui lugesin võrkpalliliidu turundusjuhi Toomas Vara eile hilisõhtul Facebooki postitatud märkust: ETV spordiuudistes ei olnud kummalgi nädalavahetuse päeval sõnagi (!) Pariisis toimunust.

Jälgin spordisõbrana võrdselt võrk-, korv- ja jalgpalli ning ilmselt seetõttu ei soovi üldiselt pallimängualasid vastandada, kuid antud juhul tuleb seda teha, sest nädal aega varem oli ETV olnud Prantsusmaal kohal korvpalli Europe Cupi finaalturniiril.

Et taseme võrdlemine on keeruline - kas Prantsusmaa meistritiitel võrkpallis on kõvem saavutus kui nõrgima eurosarja (võimalik) võit korvpallis? -, vaadakem seda, kuivõrd palju huvitavat sisu ETV saanuks kummastki sündmusest toota. Saadetakse ju ajakirjanikke välislähetustele peamiselt just seetõttu, et tavauudistest midagi põnevamat ja ekslusiivsemat leida ja toota.

Kristjan Kanguri ja Varese esitustest Europe Cupil tegi ETV mängude lühikokkuvõtted, ühe intervjuu meeskonna peatreeneriga ning ühe veidi pikema intervjuu Kanguri endaga. Kahjuks Kangur jäi endale omaselt intervjuudes napisõnaliseks ning ainus huvitav asi, mida vähemalt siinkirjutajal õnnestus kogu paketist kätte saada, oli see, et 33 eluaastast hoolimata plaanib ta füüsiliselt - eriti just kiirust silmas pidades - järgmisel hooajal oma paremate päevade tasemele selgelt lähemale nihkuda.

Mida saanuks ETV aga möödunud nädalavahetusel Pariisi võrkpallinädalavahetuselt, kus kõik neli eestlast olid oma võistkondades vaieldamatud põhitegijad?

1) Mitmel aastal järjest Eesti parimaks võrkpalluriks valitud Ardo Kreegi elust Pariisis.
2) Kreegi pikaaegse unistuse täitumine ehk Prantsusmaa meistritiitli võit.
3) Anna Kajalina kui 203-sentimeetrine Eestist pärit naisvõrkpallur, kes nõustus aastatepikkuse vahe järel Eesti koondist esindama. Samuti tema Prantsusmaa meistriks tulemine.
4) Kahe Eesti koondise põhitegija Kert Toobali ja Martti Juhkami edukas hooaeg Rennes'is. Meeskond jõudis esiliigaklubina üllatuslikult Prantsuse karikafinaali ning Toobal valiti tugevuselt teises sarjas hooaja parimaks mängijaks.
5) Imelise hooaja kurb lõpp ehk kuidas Rennes kaotas pärast edukat aastat lõpuks ikkagi just selle kõige tähtsama, meistriliigasse pääsu toova esiliiga kullamängu.
6) Juhkami kui ainus Eesti koondise olulisematest nimedest, kel tuli eelseisvast koondisesuvest loobuda.

Ilmselgelt olnuks tore, kui rahvusringhääling jõudnuks Prantsusmaale mõlemal nädalavahetusel, kuid kui tulnuks valida, otsustanuks mina eelpool põhjendatu tõttu igal juhul võrkpalli kasuks. Aga paistab, et ETV-s taolist plaani ei arutatudki (ega teatudki?), sest kuidas muidu unustati/ei peetud vajalikuks võrkpallurite suurt päeva isegi mitte mainida.