Lõuna-Itaalia võrkpalliklubi on loodud 1998. aastal. Pärast kolmeaastast tegutsemist, hooajal 2001/2002 jõuti maailma ühte tugevamasse liigasse - Itaalia Serie A1, kus siiani parimaks tulemuseks kuues koht, mis võideldi välja juba kümme aastat tagasi.

Eelmisel hooajal oldi Itaalia meistrivõistlustel seitsmendad. Sel hooajal on Latina võitnud koduliigas ainult kaks mängu kümne kaotuse kõrval ja on hetkel tabeli punase laterna rollis.

Hästi edeneb itaallaste käekäik aga eurosarjas. Eelmisel aastal jõuti CEV Cupil hõbemedalini, kaotades finaalis Halbank Ankarale 1:3 ja 2:3. Sel hooajal on Latina paremust pidanud tunnistama Chemes Humenne (Slovakkia) ja Precura Antwerpen (Belgia).

Andreoli Latina meeskonda juhendab itaallasest peatreener Roberto Santilli. Meeskonda mahub kogenud itaallaste kõrval ka kaheksa leegionäri, kellest viis esindavad edukalt ka oma riigi rahvusmeeskonda:
Sasa Starovic, Serbia koondise diagonaalründaja, 2011. aasta Euroopa meister, 2013. aasta pronks
Todor Skrimov, Bulgaaria koondise nurgaründaja, Maailmaliiga ja 2012. aasta Londoni Olümpiamängude 4.koht
Pieter Verhees, Belgia koondise keskblokeerija – 2013. aasta Euroliiga võitja
Andreas-Dimitrios Fragkos, Kreeka koondise nurgaründaja
Peter Michalovic, Slovakkia koondise diagonaalründaja

Pärnu VK meeskond oslaes eurosarjas viimati kaheksa aastat tagasi. Alagrupiturniiril Türgis Ankaras võideti 3:2 Ankara Polisi Akademisi ja 3:0 Valgevene GVC Grodno, aga kaotus 1:3 Serbia ja Montenegro Budvanska Rivijera Budvale tähendas teist kohta alagrupis, mis jätkamisõigust ei andnud.

Sel hooajal on pärnakad eurosarjas alistanud Genfi Chenois meeskonna kodus ja võõrsil 3:0 ning põhiturniiri esimeses voorus saadi loobumisvõit Bratislava Volley Teamilt.