"Kokkuvõttes saime kätte peaaegu viigi, nii et peab rahule jääma. See oli mõlemale võistkonnale superotsus, et omavahel mängida saime, nii Eesti kui Valgevene naiskonnad võitsid nendest mängudest palju," võttis võrkpallinaiskonna peatreener Peeter Vahtra kokku sõprusmängude sisu, kirjutab volley.ee.

Kolmandas kohtumises tegi ilusa esitluse temporündaja Kadi Kullerkann, kes tõi 9 punkti (efektiivsus +6), naiskonna resultatiivseim oli 11 punkti (+2) kogunud Mari-Liis Graumann. Peatreener Peeter Vahtra poolt Eesti naiskonna tugevaimaks relvaks nimetatud palling toimis edukalt ka täna. Serviässasid lõid eestlannad 12 Valgevene 9 vastu ning parem oli ka meie naiste vastuvõtt (58% - 46%). Valgevene domineeris aga selgelt blokis, kus koguti 22 punkti eestlannade 4 vastu, rünnakuid realiseeriti 42%-liselt (Eesti 39%).

Eesti naiskond pidas sõprusmängud tugeva Valgevenega, et valmistuda 3.-5. jaanuaril Aserbaidžaanis toimuvaks MM-valiksarja kolmanda ringi turniiriks. Vahtra sõnul tegi talle heameelt, et seltskond on ühtlane, sellest tulenevalt on aga keeruline otsustada, millised seitse mängijat hakkavad MM-valikturniiril põhiraskust kandma.

"Kolmandat ringi läheme mängima põhimõttel, et tagasi tuleme kas kilbiga või kilbil," lubas Vahtra mängu üles ehitada riskantsele võrkpallile, lisades: "Psühholoogiliselt on meil hea seis, sest karta pole kedagi - võime minna täiega mängima."

28.12.2013 Tallinn: Eesti - Valgevene 1:3 (-17, 19, -15, -23)