1) Mängule on juba eelmüügist ostnud pileti pea 4000 võrkpallisõpra, mis tähendab, et hetkeseisuga on üsna reaalne täismaja ehk umbes 6000 pealtvaataja saali tulemine (võrdluseks: poolteist aastat tagasi valikturniiri playoffi mängu Rootsiga oli vaatamas "vaid" 3500 inimest). See aga omakorda tekitab atmosfääri, mille sarnast Maarjamaal tihti ei kohta. Pühapäevane tunnelma, nagu ütlevad soomlased, saab olema ilmselt midagi sellist, nagu kolm aastat tagasi, kui Läti korvpallikoondis kohtus Saku suurhallis U20 EM-i finaalis Itaaliaga, või siis, kui Eesti korvpallikoondis võitis sama aasta sügisel Bulgaariat ja tagas koha EM-finaalturniirile. Mõlemal mängul oli huvilisi rohkem kui Eesti suurimal spordisaalil istekohti ja pileteid ning saadud emotsioon taoline, mille kogemisest ei pääsenud needki kohalviibijad, kes igapäevaselt sporti ei jälgi.

2) Eesti võrkpallikoondise tippe eesotsas Euroopa andekamate nurgaründajate hulka kuuluva Robert Tähega näeb uuesti siinmail mängimas alles järgmise aasta maikuus MM-valiksarja raames. Põhjus on lihtne ja loogiline: koondise tuumik (v.a vanameister Rait Rikberg) teenib leiba tugevates välisliigades ning Eestisse ei pääse neist enamik isegi jõule veetma.

3) Ja kolmandaks muidugi mängu tase ja kaal. Eesti võrkpallikoondise näol on tegu Euroopa esikümne piirimail paikneva meeskonnaga, mis tähendab, et väga heal päeval - nagu näitas mullune EM ja kohtumine Serbiaga - oleme võimelised võrdne-võrdsega mängima ka maailma absoluutsete tippmeeskondadega. Ja mis saakski olla ühe pallimängu jaoks olulisem mäng, kui otsustav heitlus EM-finaalturniiri pileti nimel? Vastus: vaid finaalturniiri korraldamine, mida vähemalt lähiaastatel kindlasti juhtumas pole.

Mulle väga meeldis, kuidas mõtestas pühapäevase mängu lahti võrkpallitreener Andrei Ojamets: "Ma loodan, et tee Tondirabasse leiavad nii need, kes juba armastavad võrkpalli, kui ka need, kes tahaksid sellesse armuda." Just nii ongi: pühapäeval ei ole vahet, kas oled võrkpalli-, jalgpalli- või korvpallisõber, seal oleme kõik eestlased ning oma Meeskonna eest väljas.

*Ja need, kellele Eesti - Läti mäng ikkagi midagi ei paku, saavad pühapäeval Tondiraba jäähalli väiksemas saalis vaadata rahvusvahelist naiste jäähokiturniiri.