Seal on nüansid. Näiteks reeglina on meeskonna suurim punktitooja diagonaalründaja, sest tema saab rünnakul kõige rohkem tõsteid. Temal on hea võimalus hiilata ka efektiivsuspunktide ehk kasuteguri kategoorias, sest erinevalt nurgaründajatest ei tegele diagonaalründajad (Tallinna Selveril Lincoln Williams ja Pärnul Hindrek Pulk) servi vastuvõtuga, kus pole midagi võita, vaid üksnes kaotada. Liberol pole reeglite järgi aga üldse võimalik punkte tuua – isegi kui nende käeliigutusest sünnib punkt, läheb see statistikasse kirja vastase veana.

Tallinna Selveri ja Pärnu finaalseeria on viigis 3:3.

Kuue senise mängu punktitoojad: 1. Lincoln Williams (Selver) 98, 2. Hindrek Pulk (Pärnu) 81, 3. Andrus Raadik (Pärnu) 72, 4. Oliver Orav (Selver) 66, 5. Karli Allik (Selver) 60, 6.-7. Mihkel Tanila (Selver) ja Taavet Leppik (Pärnu) 43, 8. Timo Tammemaa (Pärnu) 37, 9. Reimo Rannar (Selver) 30, 10. Harri Palmar (Pärnu) 28, 11. Andres Toobal (Selver) 13, 12. Martti Keel 12, 13. Jaanus Nõmmsalu (Pärnu) 11, 14. Kardo Kõresaar (Pärnu) 9, 15. Helar Jalg (Selver) 8, 16.-17. Tamar Nassar (Pärnu) ja Markkus Keel (Pärnu) 1.

Kommentaar: Selverit on hästi vedanud austraallane Williams. Temata oleks suvepuhkus juba ammu alanud. Tagantjärele targana on isegi kummaline meenutada, et avamängus jäeti ta pingile ja eelistati diagonaalründaja kohal Oravat, kes hiljem on tegutsenud nurgaründajana. Pulk on hoolimata segavast seljavigastusest oma punktid kenasti ära teinud. Väikese üllatusena tuleb Pärnu temporündajate Tammemaa ja Palmari kerge allajäämine Tanilale ja Rannarile. Eelkõige oleks oodanud suuremat domineerimist Tammemaa poolt, kes kuulub Eesti koondisse. Leppik on kogunud oma 43 punkti kolme ja poole mänguga.

Mis on kasutegur? Mängijate kõik punktid (resultatiivsed rünnakud, serviässad, blokid) liidetakse ja saadud summast lahutatakse vead (rünnakul, pallingul, servi vastuvõtul ja ka tehnilised vead). Midagi reaalset ütleb see näit mängijate kohta, kes saavad rohkem mänguaega. Riskeerijad, rollimängijad (näiteks vahetusest sisse tulevad servijad) ja ka sidemängijad selles kategoorias reeglina hiilata ei saa. Eelkõige on mõistlik võrrelda sama ampluaa mehi omavahel.

Kuue senise mängu kasutegurid: 1. Williams +42, 2. Pulk +40, 3.-4. Tanila ja Raadik +26, 5. Leppik +20, 6.-7. Orav ja Rannar +18, 8. Palmar +11, 9. Tammemaa +10, 10. Kõresaar +5, 11.-12. Toobal ja Allik +2, 13. Nassar +1, 14.-15. Jalg ja Tauno Lipp (Selver) -1, 16. Martti Rosenblatt (Selver) -3, 17. Martti Keel -4, 18. Markkus Keel -5, 19. Nõmmsalu -12.

Kommentaar: Nagu näha on diagonaalründajad toimetanud üsna võrdse kasuteguriga. Veelgi eredamalt paistab efektiivsuspunktide võrdlemises silma Selveri tempomeeste tulemuslikum tegutsemine. Põhiraskust kandvate nurgameeste osas langeb ansamblist välja Allik, kellel sigineb kordaminekute kõrvale palju eksimusi. Paar mängu Leppikut asendanud 35aastane Nõmmsalu paraku meistrivõistluste finaali taset enam välja ei mänginud.