Eesti oli alagrupi esikoha ja pääsu Final Four'i kindlustanud juba enne tänast kohtumist. Seega väga palju tänases Eesti ja Valgevene mängus kummagi jaoks kaalul ei olnud, kuid mäng kujunes ometi haaravaks.

Eesti võitis esimesed geimid põhikoosseisuga mängides 25:19 ja 25:15. Seejärel andis peatreener Gheorghe Cretu mänguaega ka vahetuslibero Denis Losnikovile, kes jagas Rait Rikbergiga mänguaega, ja Timo Tammemaa andis puhkust Ardo Kreegile. Võitluslikud geimid julgelt ja riskeerivalt tegutsenud vastastele numbritega 25:23. Ent viiendas ei jätnud Eesti Rakvere saali kogunenud 1100 pealtvaataja rõõmuks Valgevenele võimalustki - 15:7!

Eesti resultatiivsemad olid 19 punkti kogunud pommitajad Oliver Venno ja Robert Täht. Äärmiselt muljetavaldavad numbrid on statistikalehel sidemängija Kert Toobalil, kes pole ilmselt kunagi koondise eest nii resultatiivselt tegutsenud: 10 punkti (kasutegur +10)! Blokke kogunes koguni 7 (enamus neist ühe-mehe-blokid), serviässasid 2 ja lisaks üks punkt rünnakust. Usun, et seekord mängu MVP-s kahtlust ei tohiks olla, selliseid numbreid näitavad sidemängijad haruharva.

Final Four toimub 1.-2. juulil Varnas. Eesti läheb poolfinaalis vastamisi võõrustajate bulgaarlastega, teise poolfinaalpaari moodustavad A-grupi võitja Makedoonia ja Austria. Tasub mainida, et Bulgaaria kuulub küll võrkpalli tippriikide sekka, kuid Euroopa liigas osaleb nooremast generatsioonist moodustatud B-koondisega.

Eesti - Valgevene 3:2

5. geim. 15:7.

4. geim. 23:25.

Täpselt sama lugu! Eesti tuli 13:21 kaotusseisust peaaegu välja, aga lõpp ikkagi Valgevenele. Cretu jääb endale kindlaks, usaldades endiselt Losnikovi ja Tammemaad. Kuigi mängus pole midagi peale au, ei tee kumbki pool järeleandmisi.

3. geim. 23:25.

Kolmanda geimi needus. Valgevene pääses ette 13:7, Eesti näitas sisu ja visalt võideldes jõudis eduseisuni 21:20, ent lõpp siiski külalistele. Cretu andis mänguvõimaluse Timo Tammemaale, kes asendab Ardo Kreeki, ja Denis Losnikovile, kes jagab Rikbergiga mänguaega.

2. geim. 25:15.

Eesti jätkas põhikoosseisus ja näitas tõelist tulevärki. Eriti hiilgas ühe-mehe-blokke pannud Kert Toobal.

1. geim. 25:21.

Eesti mängib avageimi parimas koosseisus: Kert Toobal, Oliver Venno, Robert Täht, Keith Pupart, Ardo Kreek, Andri Aganits ja libero Rait Rikberg.