Kajalina on esindanud Eestit noorte- ja juuniorideklassis, aidates U17 koondise Brno EM-il kümnenda kohani. Pange aga tähele! - juba siis oli 16-aastane Kajalina kindel, et täiskasvanute seas ta Maarjamaad ei aita.

"Tahan hakata mängima mõne tugevama riigi eest, et tiitlivõistlustel edukalt esineda," lausus Kajalina toona intervjuus Postimehele, kinnitades varem öeldut, et kavatseb pärast gümnaasiumi lõpetamist minna võrkpalliharidust omandama ala juhtivasse riiki Itaaliasse.

Kaks aastat hiljem 204 cm pikkuse ja 18-aastase piiga esimene suur soov täitus.

Volley.ee andmetel käis Kajalina eelmisel hooajal oma oskusi näitamas mitmes Itaalia naiskonnas.

Kohapeal aitas Narvas sirgunud Kajalinat tema senise treeneri Galina Alfjorova saapamaal modelliametit pidav tütar.

Eesti rahvusnaiskonna peatreener Peeter Vahtra kutsus Kajalina 2008. aasta kevadel EM-valikturniiril osalevasse koondisse, kuid tugevalt andeka sportlase elukäiku mõjutanud Alfjorova pani hoolealusele veto.

Vahtra kinnitas, et saadab ka tuleval kevadel, kui naiskond peaks EM-valikturniirist osa võtma, Kajalinale kutse. Treener nendib aga, et eitav vastus teda ei üllataks.

"Kajalina on kogu aeg venemeelne olnud. Eesti keelt Anja mingil määral oskab, kuid isegi võistkonnakaaslastele ei öelnud ta kunagi "tere"," ütles Vahtra.

"Kajalina saab Itaalias hakkama, kui füüsis vastu peab. Pikkust ja andekust tal jagub."

Tunamullu noortekoondise ridades mänginud Kajalina eelmisel hooajal Salestar Liigas kaasa ei teinud. Kuna noortekoondis oli mõeldud Audentese õpilastele, siis kodulinnas haridust omandanud Kajalinale seal kohta polnud.

Kajalinat soovis enda ridades näha aga Baltimaade parim naiskond GMP, kuid noor võrkpallur polnud sellest variandist huvitatud.

"Tahtsin aidata Kajalina arengule kaasa, kuid jutud jäid juttudeks," meenutas GMP boss Igor Pihela.

"Välja toodi kõik ebamugavused, mis kaasneksid Narva ja Tallinna vahet reisides. Ma ei oska öelda, kas see oli Kajalina enda või Alfjorova otsus. Tundub, et kõik sporti puudutavad küsimused lahendab siiski Alfjorova."

Ka Pihela möönab Kajalina venemeelsust. "Anja on isepäine. Eesti ees tal hinges võlga pole. Arvan et paari aasta möödudes on ta targem ega võta nii palju poose sisse. Samas on suur oht, et Kajalina mõne teise riigi kodakondsuse kasuks otsustab. Nii pikast tüdrukust on paljud huvitatud," mõtiskles Pihela.

Kajalina säravad esitlused kontrollmängudes Pihelat aga ei üllata.

"Kajalina esilekerkimine oli aja küsimus. Kehaliselt tugevamaks muutudes loksuvad tal mitmed asjad paika. Kajalina ei häbene oma pikkust ja talle polnud probleem poistega hoovis palli taguda. Võrkpalliplatsil tunneb Kajalina end mugavalt - mängust arusaamine, kohavalik ja muu säärane on korras. Tegemist on aegade suurima talendiga," arvas Pihela.

Eesti Võrkpalli Liidu eelmise peasekretäri Henn Vallimäe sõnul on alaliit Kajalina arengut igakülgselt toetanud.

"Oleme temasse palju investeerinud. Ka Itaaliasse minekul tulime talle vastu. Teistest riikidest poleks nii noort ja andekat tüdrukut vabaks lastud," märkis Vallimäe.

Milliste vahenditega saab alaliit mõjutada Kajalina rahvusnaiskonda tulekut?

EVF-i peasekretär Tarvi Pürn: "Soov koondist esindada peab tulema iga sportlase sisemusest. Vägisi me kedagi riiki esindama panna ei saa. Loodan, et Kajalina mängib tulevikus Eesti eest."