„Kas see oli just libauudis, aga sisult ebatäpne,” sõnas Pevkur, kelle sõnul võib see uudis siiski veel lõppkokkuvõttes tõeks osutuda.

Poola ajakirjanike andmetel sai Eesti võrkpallikoondis olümpia kvalifikatsiooniränkingus 24. koha ja pääses nende 24 riigi hulka, kes hakkavad olümpiapiletite nimel võitlema. Veel anti teada, et Eesti kuulub augustis ühte alagruppi USA, Belgia ja Hollandiga ning grupi võitja pääseb Tokyosse. Iseenesest oleks see väga kõva sõna – varem pole meie koondis kunagi tiitlivõistluste arvestuses maailmas 24 hulka mahtunud. Küll aga on Eesti varemgi olümpia kvalifikatsioonis osalenud, kuid toona pääses sinna oluliselt rohkem riike.

Pevkuri sõnul pannakse 24 valikturniirile pääsenud riiki paika siiski maailma edetabeli põhjal. Praegu asub Eesti seal 32. kohal, aga see on seisuga 7.07.2017. Täna avaldatavas uues edetabelis, mis enam ei arvesta Rahvuste liigat, peaks Eesti mitteametliku info kohaselt olema 26. positsioonil ehk täpselt esimesena joone all (eespool on Jaapan, kes on korraldajana nagunii koha taganud ega osale valikturniiril). Rõhutame: see on mitteametlik info.

„Täna avaldatava ränkingu järgi saadetakse 24-le esimesele kiri, kas te soovite osaleda. Kui keegi ütleb eesolijatest, et ta ei soovi osaleda, saame meie kvalifikatsiooni,” selgitas Pevkur tegelikku olukorda. „Siis augustis selgitatakse välja kuus olümpial osalejat (iga alagrupi võitja teenib pileti) ja siis 2020. jaanuaris veel viis osalejat kontinentide turniirilt. Ehk tuleb Euroopa kvalifikatsioon, kus osalevad seitse Euroopa ränkingu parimat, kes pole veel kvalifitseerunud pluss korraldaja. Ka seal oleme eeldatavalt piiri peal kui arvata, et näiteks Venemaa ja Poola ja teised Euroopa suured oma alagrupi võidavad.”

Nii Pevkur kui ka Eesti koondise kapten Kert Toobal tõid Poola meedias esitatud nö olümpia edetabelist välja ühe väga küsitava koha – tabelist puudus Saksamaa.

Seega kõik on hetkel lahtine, Eesti võrkpallikoondis kõõlub täpselt piiri peal ning võib olümpia valikturniirile ikkagi jõuda.