Mõlemal turniiril pidas Makedoonia ühe viiegeimilise lahingu, kaotades seega maksimaalsest võimalikust kaks punkti, kirjutab volley.ee. Nädal tagasi Bulgaarias toimunud avaturniiril mängisid nad 3:2 Taaniga, kodus toimunud teises vaatuses pakkus neile enim konkurentsi Albaania, kes teenis sellega Euroopa liiga ainsa punkti.

Makedoonlaste vaieldamatu staar oli koondise punktimasin Nikola Gjorgiev. Ardo Kreegi endine klubikaaslane kogus Bulgaaria turniiril tosina geimiga 99 punkti ja tema efektiivsusnäitaja oli +75! Kokku sai ta 163 tõstet, millest punktiks lõi 89 ehk 54,6 protsenti. Kodusel turniiril mängis Makedoonia samuti kaksteist geimi ja Gjorgievi saldoks oli "ainult" 79 punkti ja efektiivsusnäitaja +60. Tõsteid kogunes 116, millest ta lõi aga punktiks 73 ehk rünnakuprotsent oli koguni 62,9.

Hoomamatult võimsatest numbritest annab ehk kõige parema ülevaate, et keskmiselt tõi ta kahe turniiri peale igas geimis 7,42 punkti!

Kuus võitu ja 16 punkti kogunud Makedoonia järel lõpetas teisena Bulgaaria, kes sai neli võitu ja 11 punkti. Taani saldoks jäi kaks võitu ja kaheksa punkti ning Albaania avas teise turniiriga vähemalt punktiarve, saades silma pähe varem mainitud 2:3 kaotusega Makedooniale.

Bulgaarias Varnas 1.-2. juulini toimuvale finaalturniirile tagasid võõrustajate kõrval koha alagrupi võitnud makedoonlased. Kuna Bulgaaria jõudis samuti esimese kahe hulka, on ühtlasi selge, et meie alagrupist jõuavad Varnasse samuti kaks paremat.

Neli võitu kogunud Eesti rahvusmeeskond on koha juba taganud, ent koondis tahab alagrupiturniiri samuti puhaste paberitega läbida. Praegu teist kohta hoidvad austerlased jääksid välja vaid juhul, kui nemad kaotavad nii meile kui Luksemburgile 0:3 või 1:3 ja Valgevene alistab mõlemad vastased samuti kas 3:0 või 3:1.