1. Pärnu VK
Balti liiga ja Eesti sarju hõlmav eelarve on jäänud mullusega võrreldes samaks – 230 000 eurot. Lõplik eelarvenumber paisub suuremaks sõltuvalt eurosarjaga kaasnevatest kuludest. „See sõltub vastasest, aga oleme praegu arvestanud keskmiselt 20 000 euroga ringi kohta,“ rääkis peatreener Avo Keel, kelle sõnul on eelarvesse sisse kirjutatud kolme ringi (kuus matši) kulud. Juhendaja sõnul on palliklubidel tänasel päeval äärmiselt keeruline eelarvet kokku saada ja selle täitmise nimel käib pidev töö. „Kõik mängijate tingimused on absoluutselt samaks jäänud,“ tõdes Keel, et eduka aasta järel palgakõrgendust meestele teha ei saanud.

2. Tartu Bigbank
Vähemalt 200 000 eurot. „Võib-olla leiame natuke juurde,“ sõnas klubi omanik Alari Jõesaar.

3. Tallinna Selver
200 000 euro piiril.

4. Rakvere VK
130 000 – 140 000 eurot. „Sõltub sellest, kas saame mõne toetaja juurde või mitte. Praeguseks on 80 protsenti sellest kaetud,“ lausus Lääne-Virumaa võrkpalliklubi president Raigo Pärs.

5. TTÜ
120 000 eurot.

6. Järvamaa
100 000 eurot. „Reaalset katet on esialgu 70-80 protsenti,“ tõdes meeskonna juhendaja Villi Vantsi.

Eelmisel aastal järjestusid klubid Eesti meistrivõistlustel nii: Pärnu, Tartu, TTÜ, Selver, Järvamaa, Rakvere. Eks kevadel paista, kas ja kui palju ülaltoodud rahaedetabel palliplatsil sassi lüüakse.

Kuue klubi kogusumma jääb seega umbes miljoni euro kanti. Võrdluseks: võrkpalliklubide koondeelarve on veidi suurem Kalev/Cramo korvpallimeeskonna tengelpungast, mis jääb alla miljoni. Samas näiteks Keith Puparti ja Robert Tähe tööandjal Lubini Cuprumil on kasutada üle miljoni euro, Poola võrkpalliliiga tippklubidel Cuprumist isegi 3-4 korda rohkem.