Tõotab tulla ülimalt haarav duell, sest näiteks Credit24 Meistriliigas pole kumbki meeskond sel hooajal veel kaotusekibedust tundnud. Samade soovidega minnakse loomulikult vastu ka tänasele kohtumisele.

„Tahame aasta lõpus karikavõistluste finaalis mängida ning seega lähme poolfinaali võitma, mitte lihtsalt vaatama, et kuidas tugeva vastase vastu minema hakkab. Eelmise pühapäeva liigamängu võit Rakvere vastu andis meile enesekindlust, kuid samas anname aru, et Selveri vastu vajame lisakäiku. Eelkõige loodan, et suurendame agressiivsust servil ja korrektsust blokis ning suudame hoida vähemalt samasugust kindlust servi vastuvõtul ja oma side-out rünnakul,” rääkis Tartu peatreener Oliver Lüütsepp.

Selver on ühisliiga hooaja avanud kuue võidu ja geimide suhtega 18:3. Tartu meeskonna näitajad on viis võitu ja 15:4. Karikasarja veerandfinaalis alistas Bigbank kahel korral Neemeco, Selver oli aga raskustes Rakvere Võrkpalliklubiga. Avamäng kaotati koduväljakul 2:3, ent teine suudeti võõrsil 3:1 võita. Lisaks on Selver karastunud Meistrite liigas, kus Belgradi Crvena Zvezdaga peeti kaks viiegeimilist lahingut ja otsa veel ka kuldne geim.

„Oleme eelmisest, kolme mänguga nädalast, kenasti puhanud ja saanud rahulikult eesootavaks kohtumiseks valmistuda. Tuleb põnev seeria ja ootame matši huviga!” lausus Selveri meeskonna peatreener Rainer Vassiljev.

Tallinn-Tartu vastasseisus näeb ka võimsat punktikahurite duelli. Bigbanki diagonaalründaja Bradley Robert Gunter troonib 109 punktiga Credit24 Meistriliiga punktitoojate edetabeli tipus (rünnakuprotsent 54,14, efektiivsus +52). Selveri ametikaaslane Lincoln Williams on 90 punktiga (50,33 % ja +47) viies. Karikasarjas on seni suuremat koormust saanud Williams, kelle kontole kogunes kahe veerandfinaaliga 63 (!) punkti.

„Selver on hea meeskond ja kui tihtilugu öeldakse, et tegemist on ühe mehe meeskonnaga, siis tegelikult on seal sisu palju rohkem kui välja paistab,” kummutas Lüütsepp väite, et vastaste neutraliseerimiseks piisab vaid austraallase kinnivõtmisest.

Duellis ei saa kõik selgeks siiski tänase mänguga, sest edasipääseja selgub kahe kohtumise summas. Kui mõlemad klubid võidavad ühe mängu, vaadatakse punktide arvu. Nagu ikka 3:0 ja 3:1 edu annavad võitjale kolm punkti, 3:2 võitjale kaks ja kaotajale ühe punkti. Kui kahe mängu järel on punktide arv võrdne, selgitab edasipääseja kuldne geim.

Korduskohtumine toimub nii selles kui ka teises paaris 30. novembril. Seal alistas Pärnu avamängus koduväljakul 3:2 (25:16, 21:25, 25:20, 20:25, 15:10) Järvamaa.