Protokollis hakkasid eriliselt silma kaks numbrit.

1. Rünnakul tehti vaid 2 viga

Eesti koondis üritab rünnakul iga hinna eest vigu vältida. Kui ründajal ei ole lihtne olukord, üritatakse pigem pall mängu jätta ja loota enda blokile-kaitsele. Eile said Gheorghe Cretu hoolealused ülesandega suurepäraselt hakkama: kokku rünnati 77 korda, pall löödi punktiks 38 juhul (49%), blokki löödi 10 korda (seda ei loeta oma veaks), auti läks kõigest 2 palli. Korra eksis Andrus Raadik, korra Robert Täht.

Võrdluseks: Hispaanial kogunes oma vigu 10, üleeilses mängus tegime meie 7 viga, Valgevene 12. Ehk eilse mängu võiduvõtit ei pea kaugelt otsima.

2. Aganits sai… 0 tõstet

Terve kohtumise platsil olnud temporündaja Andri Aganits tõi blokis 3 punkti ja lisaks ühe serviga. Rünnakul ta punkte ei toonud väga lihtsalt põhjusel – pall ei jõudnud temani kordagi. See on üsna tavatu praktika. Samas tegutsesid meie teise tempo ründajad Oliver Venno ja Robert Täht väga hästi. Venno lõi 29 tõstest punktiks 16 (55%), Täht 22-st 12 (55%). Andrus Raadik sai rünnata 17, teine temporündaja Ardo Kreek 7 ja sidemängija Kert Toobal 2 korda.

Päev varem Valgevene vastu kasutas Toobal temporündajaid ohtralt, Aganits sai siis 18 tõstet, Timo Tammemaa 8, Kreek 6. Kas oli see kaval taktika või kukkus lihtsalt nii välja? Pigem esimene. Valgevene vastu mängiti sihilikult palju läbi keskmiste meeste, Hispaania oli eile valmis tempomehi katma, aga tühjagi! Sinna tõsteid ei tulnud. Näis, mis on valmis mõeldud tänaseks mänguks Saksamaa vastu.