Viimati 20. sajandi lõpus Eesti tugevaimas sarjas mänginud Järvamaa meeskond on kogunud Eesti - Läti ühisliigas kaks võitu ja viis kaotust ning asub võiduprotsendilt hetkel 12 meeskonna seas 8. kohal. 

"Mehed on väga vingelt panustanud meeskonna arengusse. Kõik on olnud asjas nii sees, et tavatöö paistab olevat jäänud teisejärguliseks. Müts maha nende ees," kiidab hiljuti 55. sünnipäeva tähistanud Vantsi.
 
Trenni teevad Järvamaa mehed amatööride kohta palju, lisaks neljale pallitrennile rassitakse kolmel korral nädalas ka jõusaalis. Mängijate töö ja elamise tõttu toimub suurem osa treeninguid Tallinnas Sparta spordiklubis ja Kalevi spordihallis, Paidesse kogunetakse üldjuhul reedeks.

"Kui viimane Tartu mäng (0:3 kaotus - toim.) välja jätta, oleme mängu kvaliteedilt liikunud kogu aeg ülesmäge. Ma ei ütle, et peaksime lähiajal suure neliku vastu mänge võitma hakkama, aga mõnes geimis võiksime neid hammustada küll," leiab Vantsi. 

Meeskonna efektiivseimaks mängijaks on kujunenud hooaja esimeses pooles Romet Priimägi (+38), kes otsustas pärast Järvamaale meeskonna loomist võrkpallist taandumise aasta võrra edasi lükata. Nädalavahetusel peaks üle mitme nädala esimese mängu täisjõuga kaasa tegema ka hüppeliigese vigastusest taastuv Siim Põlluäär.

Meeskonna suurematest ründejõududest on mainimata veel treeneri poeg Virko Vantsi, kes toonud meeskonnale seni enim punkte (82) ning Kristjan Õuekallas, kes sarnaselt Priimägile lükkas karjääri lõpetamise aasta võrra edasi.

"Õuekallase vorm on läinud mäng-mängult paremaks ning viimased kaks nädalat on ta julgenud juba ka hüpata maksimaalselt," selgitab Vantsi, lisades, et 33-aastast nurgaründajat segas hooaja alguses vana probleem põlvedega.

Vantsi sõnul võiks Rakvere ja Ozolnieki üle saavutatud võitudele lähinädalatel lisa tulla. Nimelt kohtutakse pärast laupäevast Riiaga mängu kolme endaga sarnase tasemega meeskonna ehk Daugavpilsi, Kuldiga ja Võruga.