Lisaks üleriigilisele rekordile sündis uus tipptulemus ka Pirital, kus mängis avaetapil 135 võrkpalliharrastajat. Eelmine rekord pärines möödunud hooaja viimaselt etapilt, kui Pirita randa kogunes võrkpalli mängima 104 inimest.

„Suvevolle hooaja avaetapil osales meeldivalt palju inimesi, kuid võin kinnitada, et Eestimaa randadesse mahub veelgi enam võrkpallisõpru. Loodetavasti suudame üheskoos juba järgmisel etapil uued rekordnumbrid püstitada,” rääkis Credit24 Rahvaliiga Suvevolle projekti eestvedaja Mihkel Sagar.

Uus võimalus meeldiv õhtupoolik rannavõrkpalli seltsis veeta ja miks ka mitte uus osalejate rekord püstitada, avaneb juba tuleval teisipäeval, 9. juunil, kui kell 18:00 pannakse pall taas 17 erinevas Eestimaa paigas mängu. Pirita kõrval on nendeks Jõhvi, Kohila, Kuressaare, Kärdla, Otepää, Paide, Põlva, Pärnu, Rakvere, Taebla, Tartu, Tõrva, Viljandi ja Võru. Esimest aastat löövad sarjas kaasa Kloogaranna ja Põltsamaa.

Tänavune suvevolle sari koosneb seitsmest etapist, lisaks toimub augusti alguses Kuressaares ka suvevolle festival. „Suvevollel osalemiseks ei ole vaja kuuluda võistkonda, sest tiimid selguvad igal turniiril mängupaigas. Esimesel etapil toimus võistkondade komplekteerimine loosi alusel, järgnevatel vastavalt iga mängija reitingule. Lähtudes osalejate üldarvust, kuulub ühte võistkonda kas kolm või neli liiget,” selgitas Sagar. „Nii on iganädalaselt teisipäeviti võimalik mängida koos uute toredate võrkpallisõpradega. Oluline pole ka pidevalt ühes kohas mängida, sest punktisüsteem on kõikjal Suvevolle võistluspaikades sama,” lisas projektijuht.

Võistlusi peetakse meeste ja naiste arvestuses eraldi, vaid juhul kui nais-või meeskondi on mängupaigas vähem kui kolm, moodustatakse segavõistkonnad. Mängud toimuvad rahvusvaheliste saalivõrkpalli reeglite järgi välitingimustes. Täpne turniirisüsteem ja ajakava selguvad enne võistluste algust. Auhindu saavad kõigi turniiride esikolmikud ja hooaja kokkuvõttes parima reitinguga mängijad. Sarja peaauhinnaks on reis kahele sügisel toimuvale meeste Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile. See läheb loosi kõigi mängijate vahel, kes on osalenud vähemalt viiel etapil.

Credit24 Rahvaliiga Suvevollele paneb sel hooajal õla alla ka ennustusportaal PAF, kes varustab turniirid mobiilsete mänguväljakutega.

Suvevolle võistlustele saab end eelnevalt registreerida leheküljel volley.ee/suvevolle-registreerimine. Eelregistreerimine lõppeb päev enne iga võistlust. Etapil osalemise tasu on eelregistreerunutele kolm ja kohapeal neli eurot. Maksmine toimub mängupaigas vaid sularahas. Lisainfot Suvevolle mängude ja toimumiskohtade kohta leiab ka Credit24 Rahvaliiga Facebooki fännilehelt.

Eelmisel aastal käis Credit24 Suvevolle sarja raames rannavõrkpalli mängimas 1062 erinevat vollesõpra.