Eesti võitis avageimi suisa 25:13, kuid kaotas teise 21:25, kolmanda 23:25 ja viimaseks jäänud neljanda geimi lausa 15:25. Eesti parimad olid Robert Täht 17 ning Renee Teppan ja Ardo Kreek võrdselt 11 punktiga. Makedoonia poolel tõi nende liider Nikola Gjorgiev 18 punkti.

Teoreetiline edasipääsuvõimalus meile siiski jääb, sest Tšehhi võitis täna Rumeeniat 3:1. Play-offi pääsuks peab Eesti homme võitma Tšehhit 3:0 või 3:1 ja lootma, et Rumeenia ei võidaks Makedooniat 3:0 või 3:1.

Hetkel on Tšehhil 12, Ruimeenial 6, Eestil 5 ja Makedoonial 4 punkti.

Ilus algus, valus lõpp

Rahvusmeeskonna käsi käis täna paraku samamoodi nagu eile. Makedoonia vastu saadi suurepärane start. Keith Pupart ja täna algkoosseisu alustanud Henri Treial panid oma planeerivate servidega vastase korralikult kitsikusse ning saime ette 11:8, kirjutab volley.ee. Lisaks servile lõhkusime Makedoonia mängu võimsalt ka blokiga, kus teenisime kolm järjestikust punkti ja juhtisime juba 15:9. Hoog jätkus ja Makedoonia meeskonna soe pall lõpetas avageimi seisuga 25:13.

Imeline start lubas oodata ka kaunist järgnevat, ent seda ei tulnudki. Esimeste väikeste tõrgete pealt kadus meie mängust taas voolavus ja õudse punnitamisega edu saada ei õnnestunud. Teise geimi otsutavateks punktideks me enam löögikaugusesse ei jõudnduki.

Kolmandas saime suurepärase võimaluse initsiatiivi haaramiseks, kui meie blokist põrkas pall Makedoonia koondise ründaja jala pihta ja seal auti. Tablool eduseis 15:12, makedoonlased endast väljas, välkus ka kohtuniku kollane kaart, ent ei miskit. Keith Puparti eduka rünnaku järel juhtisime 18:14, siis Renee Teppanilt soe pall, Kert Toobali ja Ardo Kreegi koostöö mitteklappimine, punktid Nikola Gjorgievilt ja Aleksandar Ljaftovilt ning oligi viik majas. Nii-öelda mängumeeste punktidel olime taas pidevalt tagaajaja rollis ning blokist auti löödud pall tõi Makedooniale mänguedu.

Neljandas enam õigeks võitluseks ei läinudki ja geimi keskosast oleks võinud põhimõtteliselt juba valge rätiku põrandale visata. Lõpus teenisime punkte vaid Makedoonia servivigadest ja numbrid 16:25 olid tõsiasi.