Eesti poisid leidsid end kolme geimi järel keerulises 1:2 kaotusseisus, kuid suutsid kokku võtta ja olulise mängu napilt võita.

Eestlaste resultatiivseim oli 23 punkti (kasutegur +13) kogunud Oliver Orav, Taavi Arula tõi 17 (+10) silma. Lätlaste poolel kogus Karlis Levinskis 20 ja Aleksandrs Avdejevs 15 punkti. Eesti meeskonna paremus avaldus eelkõige vastuvõtul (58%-40%), blokis ületati vastaseid 12-10 ja rünnakul koguti 57 silma lätlaste 51 vastu.

Eesti koondise kapten Markkus Keel sõnas pärast mängu volley.ee-le, et tulemusega võib rahul olla, kuid mängupildiga mitte: "Mäng logises igalt poolt. Alguses oli ärevus sees, kehvad olime nii servil kui vastuvõtul. Järgmistes mängudes saame juurde panna igas elemendis." Eesti kaotas avageimi napilt 25:23, võitis teise kindlalt 25:19, kuid kaotas seejärel kolmanda 20:25. "Kaotusseisus ei soovinud mehed leppida olukorraga, et Lätile alla jääme. Kõik võtsid ennast kokku ja lõpus õnnestusime," sõnas Keel.

Koondise peatreener Raul Reiter ohkas pärast kohtumist kergendatult: "Võit on võit. Mängu kvaliteet polnud kindlasti selline, nagu ma ootasin." Lätlaste peatreener Jurijs Deveikus sõnas pärast mängu, et keegi peab võrkpallis võitma ja täna olid need kahjuks eestlased. "Üritame homme Venemaa vastu võitlema minna, kuid isegi 100%-lisest õnnestumisest ei piisa venelaste alistamiseks, vajame eneseületust igalt mängijalt," sõnas ta.

Tänaõhtuses teises mängus alistas valitsev noorte ja juunioride maailmameister Venemaa kindlalt 3:0 Iisraeli.

Homme kell 16:30 kohtub Eesti Iisraeliga. Kõikidest Eesti meeskonna mängudest toob Eesti Võrkpalli Liit koostöös Baltic Broadcastingu ja DELFI-ga huvilisteni ka veebi otseülekanded.

Juunioride EM-valikturniiri mängude ajakava/tulemused:

25.04 kell 16:30 Läti - Eesti 2:3 (23, -19, 20, -18, -11)
25.04 kell 19:00 Venemaa - Iisrael 3:0 (18, 15, 20)

26.04 kell 16:30 Eesti - Iisrael otse Delfi TV-s (Otseülekanne on teleõiguste piirangute tõttu nähtav vaid Eestis!)
26.04 kell 19:00 Läti - Venemaa

27.04 kell 15:00 Läti - Iisrael otse Delfi TV-s
27.04 kell 17:30 Eesti - Venemaa

Turniiri eel:

"Areng on küll selle aastaga toimunud, aga eks meie hetkeseis saab selgeks valikmängudes," sõnas meeskonna peatreener Raul Reiter. "Noorteturniirid on meil tänavu hästi läinud, nüüd ootab ees küpsuseksam."

Lisaks noorteturniiridele mängis meie koondis kogu hooaja vältel Võru Danpower/Noortekoondise nime kandnud Schenker Liiga võistkonnas, kus, tõsi, tasuks vaid kogemused, mänguvõiduni meeskond ei jõudnud.

Koondise nimekamad mängijad on Tallinna Selveri diagonaalründaja Oliver Orav ning libero Johan Vahter. Lisaks nendele kandsid lõppenud hooajal Võru kõrval teisegi meeskonna särki nurgaründaja Taavi Arula (Tartu), sidemängija Robert Viiber ning nurgaründaja Kevin Saar (mõlemad Rakvere). Koondisse kuulub ka Avo Keele noorem poeg, sarnaselt isale ja vennale sidemängijana tegutsev Markkus Keel.