Avageimis sai Kohila VK/E-Service kõigest 13 punkti ja tundus tulevat lühike õhtu. Aga võta näpust! Teises geimis võttis Eesti naiskond servil rohkem riske ja võitis 25:16. Füüsiliselt võimas Vizura võitis kolmanda geimi 25:14, kuid Kohila neljanda 25:17 ning viis mängu viiendasse geimi.
"Sel hetkel mõtlesime: issand jumal, kui võidaksime, mis siis saaks?" sõnas Kohila poolt parimaks mängijaks valitud libero Pille Vahtra.

Otsustav vaatus kuulus siiski külalistele 15:9. Kuid 2:3 kaotuse eest sai Kohila ühe punkti, Belgrad kaks. Seega laupäevase korduskohtumise eel pole sugugi kõik selge. "Teadsime, et vastased on väga kõvad, aga teadsin, et oleme valmis nende vastu mängima," ütles Kohila peatreener Peeter Vahtra. "Kaotus tuli, aga tänane õhtu pole kurb. Meel on positiivne."

"Oleme ise ka natuke üllatunud," kostis Pille Vahtra, kelle sõnul jäädi avageimis ikka väga kõva servitormi alla.

Peeter Vahtrale tegi eriti head meelt, et vigastatud ukrainlanna Tatjana Karpušina asemel avageimis sekkunud Silvia Pertens hästi hakkama sai. "Elu parim etteaste nii kõrgel tasemel. Eks ühe õnnetus on teise õnn," lausus Vahtra.

Kertu Laak ja Anastassia Gorina tõid 16 punkti, Pertens lisas 10, temporündajad Eliisa Peit ja Hanna-Loore Õunpuu vastavalt 5 ja 4 ning sidemängija Julija Mõnnakmäe 3.

Kohilal on arvestatav edasipääsulootus, vaja on võita. 3:0 või 3:1 võit viiks Kohila edasi, 3:2 võidu korral peetakse laupäeval Belgradis kuldne geim. "Lähme täielikult uhama! Las pinged olla täielikult nende kanda," teatas Vahtra.

ENNE MÄNGU

Esimeses eelringis mängis Kohila üle Bari Luka (Montenegro) 3:1 ja 3:2. Belgrad oli mänguvaba. Võitja selgub kahe mängu kokkuvõttes, korduskohtumine peetakse laupäeval Belgradis.

Suursoosik on mõistagi Serbia meister. Kihlveokontorid määrasid Belgradi võidukoefitsiendiks 1,08, Kohila üllatusvõidu korral saaks julge panustaja raha tagasi kaheksakordselt. Eesti klubi võiduvõimalusi ei kasvata ka ukrainlannast nurgaründaja Tatjana Karpušina põlvevigastus. Peatreener Peeter Vahtra ütles, et tema osalemine selgub alles vahetult enne mängu.

Delfi hoiab lugejaid kohtumise võtmesündmustega kursis otseblogi kaudu.