Kohtumise kangelaseks kerkis TÜ spordihallis 800 marulise pealtvaataja ees Bigbanki temporündaja Meelis Kivisild. Seljavigastuse käes vaevlev võrkpallur tegi meeskonna füsioterapeudi Ivar Vähi juhendamisel 1,5 tundi induviduaalselt soojendust ja seejärel veel tund aega koos ülejäänud meeskonnaga. Lisaks võttis ta sisse valuvaigisti ja oli avavile ajaks endalegi väikese üllatusena mängukõlblik.

Rakvere jäi jänni Bigbanki terava servi vastuvõtuga ja nii said tartlased hiilata blokis. Kokku sulustati vastaseid 19 korda! Neist 8 kanti Kivisilla arvele, Toms Vanags lisas 4 ja Robert Viiber 3 blokki.

Kivisild oli hoos ka rünnakul, 10 üritusest jäi maha 7. Kokku temalt 15 punkti (+13), Vanags tõi samuti 15 (+11) ja jalavigastusest taastunud Bradley Gunter 14 (+6).

Rakvere rünnakuliider Siim Põlluäär jäi hätta Tartu bloki murdmisega. Tema 26 rünnakust tõid punkti 6, 9 korda tabas ta blokki ja 4 korda lõi palli auti. Kokku tõi Põlluäär seekord 7 punkti, kuid eksimusi maha arvestades jäi 9 silmaga miinusesse. Rakvere suurimaks punktitoojaks osutus 11 punktiga Kevin Saar. STATISTIKA

Finaalis kohtub Tartu tiitlikaitsja Tallinna Selveriga. Rakveret ootab pronksiseerias Pärnu VK.

Urmas Tali videointervjuu:
Oliver Lüütsepa videointervjuu:

Finaalseeria (nelja võiduni)

Bigbank Tartu - Selver Tallinn

Pühapäev, 16. aprill 17:00 Audentese spordihoone
Kolmapäev, 19. aprill 19:00 Tartu Ülikooli spordihoone
Reede, 21. aprill 19:00 Tartu Ülikooli spordihoone
Pühapäev, 23. aprill 17:00 Audentese spordihoone

vajadusel
Neljapäev, 27. aprill 19:00 Tartu Ülikooli spordihoone
Pühapäev, 30. aprill 17:00 Audentese spordihoone
Teisipäev, 2. mai 19:00 Tartu Ülikooli spordihoone

Pronksiseeria (kolme võiduni)
Pärnu Võrkpalliklubi - Rakvere Võrkpalliklubi

Pühapäev, 16. aprill 15:00 Pärnu spordihoone
Teisipäev, 18. aprill 19:00 Rakvere spordihoone
Neljapäev, 20. aprill 19:00 Pärnu spordihoone

Vajadusel
Laupäev, 22. aprill 17:00 Rakvere spordihoone
Kui vaja läheb ka viiendat mängu, selgub selle täpne toimumisaeg hiljem

ENNE MÄNGU

Seis selles paaris on 2:2, mõlemad meeskonnad on pannud siiani koduväljal paremuse maksma. Kas Rakvere suudab põhiturniiri võitjaid veel korra jahmatada või kindlustab finaalipääsu Tartu Bigbank? Kas Rakvere Balti liigas üllatuspommina kullale tüürinud Urmas Tali suudab seda taas või murrab teist hooaega Bigbanki tüüri hoidev Oliver Lüütsepp esmakordselt Eesti meistrivõistluste finaali?

Kui seeria võidab Tartu, jõuavad nad aastase eemaloleku järel taas esikohaduelli. Viimati oldi seal hooajal 2014/2015, kui tuli tunnistada Pärnu Võrkpalliklubi paremust. Rakvere jaoks lõppeks aga üks väga pikk seeria. Viimati mängiti meistrisarjas kuldmedalitele hooajal 1996/1997, mil toona liigat valitsenud Lääne-Virumaa klubi võttis oma kolmanda järjestikuse tiitli.

Tänavune neljamänguline seeria on pakkunud kaks teineteisega sarnast mängu Tartus ja kaks teineteisega sarnast kohtumist Rakveres. Emajõelinnas peetud matšid vajasid võitja selgitamiseks maksimaalset viit geimi, kus eduvõimalusi omasid mõlemad klubid. Seni on pikema kõrre tõmmanud ja tulised lõpud enda kasuks kallutanud Tartu.

Rakveres peetud mängudes koduvõistkond külalistele sõnaõigust ei andnud. Avamatšis ei pääsenud Tartu kahe esimese geimi jooksul kordagi juhtima, teises kohtumises oli nende ainsaks eduks Toms Vanagsi toodud matši esimene punkt.

Paari võitja kohtub finaalis Tallinna Selveriga, kes alistas mängudega 3:1 Pärnu Võrkpalliklubi.

Eesti Päevaleht ja Delfi on Tartu Ülikooli spordihallis kohal ja hoiab lugejaid sündmustega kursis.