"Hea, et punkti saime," oli Pärnu juhendaja Avo Keel rahul 2:3 kaotuse eest tabelisse saadud ühe punktiga. "Mõtlesin, et kas tõesti tuleb ära? Pulgakomm võeti suust ära!"

Keel polnud rahul oma hoolealuste tegevusega geimide lõppudes, kui otsiti liiga kindlaid lahendusi. "Kodanikujulgust jäi ründajatel puudu. Mina ei nõua kindlapeale mängimist, ma annan vabadust ja luban riskida ka," rääkis Keel, kes kiitis Selveri uut ukrainlasest sidemängijat Dmitri Dolgopolovit. "Olen veendunud, et Selver on temaga võitnud päris kõvasti. See on meie jaoks ebameeldiv uudis."

Selveri võidule tüürinud Rainer Vassiljev oli võiduga rahul. "Klassikaline hooaja alguse mäng, mõlemalt poolt suurte kõikumistega. Oluline võit. Teada on, et ka uuenenud Pärnu koosseisus on servimehed olemas. Esimestes geimides olime hädas," lausus Vassiljev.

Mäng algas viivitusega

Mäng algas kentsaka viivitusega. Nimelt oli kohtumisest otseülekannet tegev Kanal 11 paigutanud stuudiointervjuuks laua ja toolid platsi nurka. Kohtunik Mehis Merilaine ei saanud aga anda avavilet enne, kui kõik kõrvalised olid väljakult lahkunud. Nõnda tuli mängijatel ja kärsitult rütmi löönud publikul viis minutit kohtumise alguses lihtsalt oodata, kuni Marko Kaljuveer usutles ülekande tarbeks Pärnu endist pallurit Jaanus Nõmmsalu, kes tegutseb täna kommentaatorina.

Pärnu pidi tänases mängus läbi ajama vigastatud Hindrek Pulga ja Tamar Nassarita. Avageimis ei saanud võõrustajad esiti kuidagi oma mängu käima, jäädes kaotusseisu 11:17. Kuid Selver kaotas seejärel valvuse, lubas vastased mängu tagasi ja Pärnu võitis geimi 25:23.

Teine geim Pärnule 25:23. Avo Keele hoolealused jätkasid bravuurikalt ja läksid ette 16:9. Ent eduseisus ei suutnud nemadki head mängu näidata, Selver kosus ja tegi kaotusseisu minimaalseks, 22:23. Selles geimis viie punktiga säranud Pärnu lätlasest temporündaja Toms Švansi blokk aitas võõrustajad siiski mõõnast üle. Selverit kannab austraallasest diagonaalründaja Lincoln Williams, kes toonud 16 punkti. Selgelt on vajaka nurgaründajate panusest, kahe geimi järel oli nii Karli Alliku, Rauno Tamme kui ka välja vahetatud Oliver Orava efektiivsusnäit miinuses.

Kolmas geim Selverile 25:12. Karli Allik tõmbas heade servidega Selveri käima ning servi vastuvõtuga hätta jäänud Pärnu leidis end kiiresti suures kaotusseisus. Seisul 7:15 hakkas Avo Keel andma võimalusi Pärnu noormängijatele. Platsile sai pooleks geimiks kogemusi hankima sidemängija Siim Orgvee (16), libero Silver Maar (17) ja nurgaründaja Märt Tammearu (15).

Neljas geim Selverile 25:21 ja seis viigis 2:2. Murdemoment oli seisul 17:17, Pärnu sidemängija Markkus Keel lõi palli tühjalt võrgult maha, paraku puudutas käsi võrku. Järgmisel pikal pallivahetusel päästis Allik kaitses palli ning Tamme realiseeris raskelt positsioonilt Williamsi tõste. Pärnu enam ei toibunudki.

Viies geim. Pärnu juhis veel 11:7, kuid kaotas 13:15. Mihkel Tanila pani kaks väga olulist blokki, lõpus lajatas kolm väga head servi Allik. Mäng Selverile 3:2. Williams tõi võitjatele 31 punkti (kasutegur +17), Ennemuist lisas 15 (+12) ja Allik 10 (-4). Pärnu resultatiivsemad olid Taavet Leppik 17 (+6), Edvarts Buivids 16 (-4) ja Toms Švans 9 (-3). STATISTIKA