Selver, kes oli esimese poolfinaalkohtumise Tartu Bigbanki vastu võitnud 3:1, kaotas täna Audentese spordihallis tartlastele sama skooriga 1:3 (25:27, 23:25, 25:21, 19:25). Kuldse geimi, mis selgitas finaalipääseja, võitis aga Selver 25:18.

Karikafinaalis kohtub Selver Pärnuga, kes alistas tänases kordusmängus Järvamaa 3:0. Poolfinaali avamängu olid pärnakad võitnud 3:2.

"Eks me avamängu 1:3 kaotusega endale ise selle supi kokku keetsime. Täna mängisime täitsa hästi, ent kuldses geimis hakati teisel pool sellist servi lööma, et meie oma rünnakust ei saanud üldse asja. Kui Williamsi hea serviseeria õnnestus tagasi mängida, siis Allik pani kohe järgmise otsa. Meil servil täna selliseid mehi võtta ei olnud ja sealt vahe tuligi," rääkis Tartu meeskonna kapten Ronald Järv, vahendab volley.ee.

Kuldses geimis paugutas Lincoln Williams võimsa servi toel Selveri kohe 4:0 juhtima. Tartu jõudis 9:9 viigini ning läks pärast austraallase pallingueksimust ka juhtima, ent siis haaras mänguohjad enda kätesse Karli Allik. Nurgaründaja saatis teele ülivõimsaid serve, lisaks näitas Selver vahepeal suisa imelist kaitsemängu näidata ja kui Allik lõpetas, oli tablool seis 17:11. Uut pööret enam ei tulnud ja Selver võitis kuldse geimi 25:18.

Valitseva Eesti meistri temporündaja Siim Ennemuist rõhutas loomulikult samuti kaht imelist serviseeriat, ent tõi ühe murdepunktina välja ka sidemängijate vahetuse. Nimelt asendas Tauno Lipp kolmandas geimis matši jooksul algrivistuses väljakule jooksnud Dmitri Dolgopolovit. "See tõi uue hingamise. Rünnak klappis paremini, hakkasime raskeid palle maha saama ja rohkem õnnestuma," lausus Ennemuist.

Matši parimana tõi Williams 29 punkti, millest kuus tulid pallinguga. Diagonaalründaja lõi 44 tõstest punktiks 20 ehk 45 protsenti. Ametivend Bradley Robert Gunteri rünnakuprotsent oli 38, palluri punktisaldoks kogunes 26.

Karikafinaalis läheb Selver Tallinn 29. detsembril vastamisi tiitlit kaitsva Pärnu Võrkpalliklubiga, kes täna Järvamaalt suurt vastupanu ei kohanud. Kohtumine lõppes Pärnu 3:0 (25:16, 25:13, 25:20) võiduga. Matšile jättis oma jälje aga Kesk-Eesti võistkonda tabanud haiguslaine. Pärast nädalavahetuse Credit24 Meistriliiga kohtumist haigestusid viis pallurit. Üks meeskonna põhipommitajaid, Virko Vantsi tänaseks mängukõlblikuks ei saanudki. Negatiivse efektiivsusnäitaja kogusid ka Villu Vahter, Keiro Vantsi, Martin Ruul ja Ilmar Mõttus.

Pärnu poolel ei sekkunud tänasesse matši temporündaja Toms Švans, võitjate parimana tõi 15 punkti Taavet Leppik.