Otsustav kohtumine kulges mõlema meeskonna jaoks suurte tõusude ja mõõnadega. Täismaja publikut, kellest enamik oli loomulikult kodumeeskonna poolt, sai rõõmust rõkata küll Taavet Leppiku toodud matši esimese punkti üle, ent peagi tuli alla neelata mõru pill, kui Selver spurtis ette 15:8, kirjutab volley.ee. Sellest august Pärnu enam välja ei tulnudki ja geim lõppes Selveri 25:19 võiduga. Taas oli üheks võtmeteguriks Selveri võimas serv, millega teeniti neli punkti. Neist kolm tõi Lincoln Williams.

Teine geim möödus risti vastupidiselt. Pärnu tormas ette 3:0 ja 7:2. Selveri järjestikused blokipunktid ja Leppiku ründeeksimus tõid pealinnaklubi ühe punkti kaugusele (7:8), pärast mida asus Avo Keel vangerdama diagonaalründaja positsiooniga. Eesliinis olles mängis seal jätkuvalt Kardo Kõresaar, kui asetus teda aga tagaliini viis, võttis positsiooni üle Timo Tammemaa. Geimi lõppus pakkuski Tammemaa võimsa soorituse, kui esmalt kõmmutas punktiks ründelöögi ja kohe järgmisel pallivahetusel noppis punkti blokiga. Geimi võitis Pärnu lõpuks 25:16.

Kolmandas geimis spurtis omakorda Selver 7:1 ette ja võttis lõpuks seljavõidu 25:12. Pärnu rünnakuprotsent oli kolmandas geimis harvanähtav 11,4! Meeskond realiseeris 35 tõstest vaid neli! Neljas geim tundus minevat taas vastassuunda, kui Pärnu kohe kiiresti 6:1 algedu teenis. Selver asus aga sammhaaval vahet vähendama ja jõudis seisul 15:15 viigini. Pärnu rebis uuesti ette ja juhtis 23:19 ning pärast Oliver Orava servieksimust ka 24:21. Ometi ei kujunenud tänase matši ainus tasavägine geimilõpp kodumeeskonnale õnnelikuks. Mihkel Tanila ründelöök, Selveri meeskonna blokipunkt ja Taavet Leppiku rünnakueksimus tõid tabloole viiginumbrid. Pärnul oli veel kasutada kaks geimpalli, ent need jäid realiseerimata ning Kardo Kõresaare pikaks läinud ründelöögi järel sai Selveri meeskond pärast kolmeaastast vaheaega taas meistritiitlit tähistama hakata.

Oliver Orava videointervjuu:
Andres Toobali ja Orava kommentaarid: