Uus hooaeg algas üllatusega, sest hooaja avamängus võitis mullune Balti liiga hõbe Jelgava leedulaste Vilniuse vastu küll avageimi kindlalt 25:19, kuid kaotas kolm järgnevat (19, 22, 17) ning ühtlasi kogu mängu.

Valitsev meister Selver alistas kodus Järvamaa Võrkpalliklubi 3:0 (23, 14, 18). Võitjate resultatiivsem oli Selveris kolmandat hooaega alustav austraallane Lincoln Williams, kes tõi 14 punkti (+6). Järvamaa resultatiivseim oli Virko Vantsi 9 silmaga (+1).

Pärnu Võrkpalliklubi alistas võõrsil TTÜ meeskonna 3:0 (18, 16, 25), kuigi viimases geimis osutasid Janis Sirelpuu noored hoolealused külalistele tugevat vastupanu.

Rakvere Võrkpalliklubi pööras võõrsil 0:2 kaotusseisu Daugavpilsi vastu 3:2 (-23, -21, 24, 11, 9) võiduks, Siim Põlluäär kogus 19 punkti (+16).

Tartu Bigbank pidas võõrsil samuti viiegeimilise lahingu, alistades Jekabpilsi 3:2 (20, -23, -25, 24, 12), kanadalane Bradley Gunter tõi võitjatele 23 punkti (+7).


Eelinfo:

Kell 17.00 Tallinna Selver - Järvamaa Võrkpalliklubi

Olgugi, et aastatepikkuse vaheaja järel meistriliigas treeneritoolile naasnud Laimons Raudsepp on hooaja eel kasutanud oma meeskonnast rääkides ülivõrret, võib kohtumine Selveriga läbi saada juba esimeste minutitega. Ja seda puhtalt põhjusel, et valitseval meistril Selveril on tänavu äärmiselt tugev koosseis eesotsas Austraalia pommitaja Lincoln Williamsi ning suvel Eesti koondisesse kuulunud nurgaründajate Karli Alliku ja Rauno Tammega.

Mida jälgida? Hooaja avamängule kohaselt on huvitavat palju. Kui aga midagi välja tuua, siis näiteks seda, kuidas saavad oma pikaaegse koduklubi vastu hakkama nüüdsed Järvamaa mängijad Helar Jalg, Martti Rosenblatt ja Johan Vahter.

Kell 17.00 TTÜ - Pärnu Võrkpalliklubi

Ka selles mängus on kindel favoriit olemas - mullune Balti liiga tšempion Pärnu. Kui veel suve lõpus oli Avo Keelel meeskonna komplekteerimisega omajagu peavalu, siis tänaseks on kokku saadud korralik punt. Pärnu rünnakute liider Hindrek Pulk on seljavigastusega küll väljas, ent uued täiendused - Läti koondislane Edvarts Buivids ja Sander Rätsep - pakuvad diagonaalründaja positsioonil väärt asendust.

Mida jälgida? Mida kujutab Pärnus endast Läti kolmik Edvarts Buivids, Toms Švans, Aleksandrs Kudrjašovs? Teisalt on mõistagi huvitav vaadata TTÜ meeskonna uut koosseisu, kus eakaimal mehel vanust 21 aastat ning keskmine vanus on 19.

(Lisaks nimetatud meeskondadele alustavad täna Eesti klubidest hooaega ka Tartu Bigbank ja Rakvere Võrkpalliklubi.)