Esimeses geimis tegi Saaremaa, mis ise tahtis. Seejärel aitas Bigbanki käivitada 211-sentimeetrine temporündaja Mart Naaber, kelle rünnakud hoidsid lootuse elus. Tasapisi sai hea hoo üles ka Tartu diagonaalründaja Curtis Stockton, pingilt sekkus korralikult Markus Uuskari. Nii suutiski Tartu 0:2 kaotusseisus olles võita kolmanda geimi kindlalt.

Ent Saaremaa treeneri Urmas Tali kaardipakis oli kaarte rohkem. Taas tõi ta sisse vahetusest Siim Põlluääre, Helar Jala ja Matej Hukeli ning neljas geim kuulus saarlastele.

Saarlaste parimaks oli seekord 19 punktiga Tomaš Halanda, Mihkel Tanila lisas 11, Pulk 9 ja Põlluäär 7 silma. Jalg lisas 5, lisaks paikas kärisema kippunud servi vastuvõtu ja andis suure panuse kaitses. Tartu resultatiivseim oli 22 punktiga Stockton (rünnak 58%), Naaberi arvele jäi 13. STATISTIKA

"Pigem ei alustanud me ise hästi. Lõpus sai ka mul energia otsa, ei jõudnud," tõdes Naaber, kes pool mängu ründas eksimatult, hiljem põrutas aga kolm lööki vastaste blokki. "Arvasin, et saime meeskonna ilusti käima. Vahepeal oli juba õiget emotsiooni ja Uuskari tuli hästi sisse."

"Ise lasime nad hea alguse järel mängu tagasi, ei suutnud samas rütmis edasi minna," nentis Tanila. "Kui Tartu mängu sisse saab, siis on nad head."

Nüüd on trumbid juba selgelt Saaremaa käes, sest nad juhivad nelja võiduni mängitavat seeriat 2:1, kaks järgmist kohtumist peetakse Kuresaares, lisaks on nad mäng-mängult läinud paremaks ja neil on pikem pink. "No enne finaalseeria algust arvati ka, et trumbid on Saaremaa käes," kinnitas Tartu juhendaja Andrei Ojamets, et püssi pole põõsasse visatud ja nad üritavad soosiku elu raskeks teha.

Eelinfo:

Tegemist on kolmanda finaalmänguga. Kolmapäeval suutis Tartu võõrsil soosikuks peetud Saaremaad Kuressaares üllatada, võttes 3:0 võidu. Reedel juhtisid nad kodusaalis 2:1, kuid Saaremaal õnnestus tänu pingilt sekkunud meestele (Siim Põluäär, Helar Jalg, Matej Hukel) mängu ikkagi võita 3:2.

Seeria mängitakse nelja võiduni, kuid Tartu jaoks on täna väga oluline kohtumine. Kaotuse korral on nende seis juba üsna keeruline, sest kaks järgmist matši peetakse Kuressaares.