Meeste finaal

Mängu alustas paremini Pärnu meeskond, asudes esimeseks tehniliseks mõtlemisajaks 8:4 eduseisu. TTÜ suutis geimi keskpaigaks tabloole 16:16 viiginumbrid tuua ja omakorda 17:16 juhtima asuda. Otsustavatele punktidele vastuminnes oli mäguseis 20:20 tasakaalus, kuid pealinna
meeskond vormistas 24:20 eduseisu 25:21 geimivõiduks.  

Sarnaselt avavaatusele sai teises geimis paremini minema kuurortlinnavõistkond, juhtides 4:2 ja 10:6. Tiitlikaitsja mängis Kirill Krasnevskikahe serviässa toel kaotusseisu siiski kiirelt tagasi (10:10). Seisult 14:14 pääses Pärnu võistond 18:14 ja 21:16 juhtima, kuid Krasnevski vastas teise eduka serviseeriaga, mis vedas ülikoolimeeskonna 22:21 eduseisu. Põnevalt kulgenud geimi TTÜ-l võita siiski ei õnnestunud, kui Mihkel Tanila rünnak Pärnu võistkonna blokki tagas 25:23 resultaadiga geimivõidu pärnakatele.

Kolmandas geimis hoidsid initsiatiivi algusest lõpuni Pärnu võrkpallurid, juhtides 8:6, 11:7 ja 16:14. Geimivõit saavutati lõpuks numbritega 25:18.  Neljandas geimis vahetus Pärnu esinduse 13:10 eduseiskiiresti 13:13 viigiks, misjärel võrdseid numbreid tablool enam ei nähtud. Pärnu kasvatas eduseisu viiepunktiliseks (21:16) ja Hindrek Pulga edukas ründelöök seisuks 25:20 tõi aastase vaheaja järel Eesti karikavõidu Pärnu meeskonnale.          

Hindrek Pulk panustas võitu 19 ja Tamar Nassar kasuteguri +10 juures 12 punkti. Jaanus Nõmmsalu lisas 11 ja Timo Tammemaa 10 silma. Daniel Maciel tõi TTÜ resultatiivseimana 19 punkti. Kirill Krasnevski assisteeris 15 ja Siim Ennemuist 10 punktiga. Võitjad kogusid sulustamise abil ülikoolimeeskonnast kuus punkti enam (14-8). Samuti oldi edukamad rünnakuefektiivsuses (49%-42%) ja pallingu vastuvõtul (60%-49%). 

Naiste finaal

Eesti viimaste aastate parim naiskond Kohila andis mängu initsiatiivi käest avageimi teises pooles, kui nende kapten ja sidemängija Julija Mõnnakmäe hüppeliigese välja väänas ja väljakult ära kanti. Avageimi kaotaski Kohila 23:20 eduseisult 24:26, ent teises geimis tuli Mõnnakmäe kõvasti longates mängu tagasi ning Kohilal õnnestus mäng 25:21 geimivõiduga võrdsustada. Kaks viimast geimi olid taas tasaväised, ent TTÜ-l õnnestus lõpuhetkedel kindlamini mängida ja 25:21 ja 25:23 geimivõitudega mäng enda kasuks pöörata.

Tegu oli TTÜ esimese karikavõiduga naiste seas. Muide, naiskonna peatreener, rahvusvahelise kategooria kohtunik Tiit Kõiv ei saanud pikalt võitu nautida, kuna vilistab ise meeste finaali.

TTÜ parim oli Kaisa Õunpuu 16 punktiga. Triin Veidemann lisas 14, Maali Kanemägi 13 ja Erle Püvi 11 punkti. Kohila parim oli Kertu Laak 15 punktiga, Maarja Kerner lisas 14.

"Täna võitis parem naiskond," tunnustas kaotajate peatreener Peeter Vahtra TTÜ-d. "Julija vigastus lõi meie mängu sassi, eriti esimese tempo ja bloki, aga see on meie mure juba. TTÜ mängis oma tasemele ilusti välja."

"Ma ei taha öelda, et Kohila võita ei oleks tahtnud, aga ilmselt tahtsime meie rohkem lihtsalt. Me pole ju kunagi ühtegi tiitlit võitnud," sõnas üliõnnelik TTÜ kapten Erle Püvi pärast mängu. "Muidugi suurendas meie võiduvõimalusi ka Julija vigastus."

11 punkti toonud Püvi lisas, et trenni tehakse TTÜ naiskonnas usinal, kuigi mängijad on amatöörid. "Pallitrenne on neli korda nädalas, jõusaalis üritame kaks korda käia. Tiit (treener Tiit Kõiv) puudub oma kohtunikutöö tõttu tihti treeningutest - nii ka viimasel nädalal. Ehk peaks ka teine kord sama valemit kasutama," naeris Püvi.

Finaalide eel

Naiste finaalis selgitavad Eesti karikavõitja tiitlikaitsja Kohila Võrkpalliklubi ja TTÜ. Kohila naiskond jõudis finaali vaid 3:0 võitudega - veerandfinaalseerias mängiti kahel korral üle Famila/Võru Võrkpalliklubi ja poolfinaalseerias Tallinna Ülikool. TTÜ võitis veerandfinaalis 3:0 ja 3:1 Tartu Ülikool/Eedeni ja poolfinaalis kahel korral 3:0 Audentese SG/Noortekoondise. Käimasoleval hooajal on Kohila ja TTÜ juba ühel korral kohtunud, kui möödunud laupäeval toimunud Balti liiga vastasseisus saavutas Kohila esindus võõrsil 3:1 (13, -9, 19, 21) võidu.

Meeste esikohakohtumises lähevad vastamisi Pärnu Võrkpalliklubi ja tiitlikaitsja TTÜ. Pärnu meeskond mängis kaheksa parema hulgas kahel korral 3:0 üle Järvamaa Võrkpalliklubi ning finaaliväärilises poolfinaalseerias Tartu Bigbank. Kui avamängus saavutas kuurortlinna esindus võõrsil raske 3:2 võidu, siis kodusaalis peetud korduskohtumises loovutati Emajõelinna esindusele vaid üks geim. TTÜ kaotas esimese veerandfinaalmängu Tallinna Selverile 0:3, kuid võitis teise 3:1. Seega otsustas edasipääseja kuldne geim, milles oli resultaadiga 25:19 parem ülikoolimeeskond. Poolfinaalseerias TTÜ Danpower/Võru Võrkpalliklubilt vastupanu ei kohanud, võites mõlemad vastasseisud geimigi loovutamata.

Schenker Liiga põhiturniiri esimeses ringis kohtusid kuurortlinna esindus ja TTÜ omavahel 26. oktoobril Pärnus, kus võitja selgitamiseks läks vaja viit geimi. Koduvõistkond Pärnu saavutas lõpuks 3:2 (23, -18, 19 -18, 10) paremuse.